1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ocak 2015 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ocak 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ocak 2015 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ocak 2015 tarihli 286. Sayısı çıktı. Dergide bu ay Alevilik üzerine yazılar ağırlıkta.

31 Aralık 2014 Çarşamba 20:08A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 286. Sayısında Alevilik tartışmalarını merkeze alan bir kapakla okuyucularıyla buluşuyor.

Derginin “İslamsızlık Pençesinde Bir Toplum ve Ali’siz Alevilik” başlıklı Gündem yazısında gerek zorunlu din dersleri gerekse AİHM’in cemevlerini ibadethane statüsünde değerlendiren kararı üzerinden yaşanan tartışmalar ele alınıyor. Konuya dair Hamza Türkmen’in Aleviliğin tarihsel arka planı ve dinî ritüellerini tahlil eden yazısı ile Musa Üzer’in sol-sosyalist etki altındaki Aleviliğin çelişkilerini ele alan yazısı aynı zamanda meseleye nasıl yaklaşmak gerektiğine dair de analizler içeriyor.

Rıdvan Kaya, bir kumpas içerdiği ortaya çıkan Tahşiyye Davası ekseninde Gülen Cemaatine yönelik operasyonu değerlendiriyor.

Bahadır Kurbanoğlu, Eğitim Şurasında gündeme gelen ve çokça tartışılan Osmanlıca’nın zorunlu ders olması teklifi üzerinden alfabe sorununun tarihsel arka planına ışık tutuyor.

Uluslararası para trafiğinde Amerikan kontrolünü konu edindiği yazısında Mustafa Durmuş, para akışı ve bankalar üzerindeki ABD hegemonyasına dikkat çekiyor.

Ali Değirmenci’nin sömürgeciliğin tarihini ele alan ve “Batılı Kabillerin yeryüzünü bürüyüşü” olarak nitelendirdiği köleci sistem analizi ilgiyle okunabilir.

İslami uyanış öncülerinin hayatlarını, fikirlerini ve mücadelelerini kaleme almaya başlayan Abdurrezzak Dervişoğlu, bu ay Cezayir İslami uyanış öncüsü Bin Badis’i dergi okurlarına detaylı bir şekilde tanıtıyor.

Yahudi asıllı bir Alman olan Evelyn Hecht Galinski’nin Siyonizm, Filistin işgali, Gazze direnişi ve Almanya’nın İsrail politikalarına dair konferansındaki ilgi çekici vurgular Hüseyin Uslu’nun tercümesiyle okunabilir.

Tefsir çalışmalarına devam eden Mustafa Siel, mutlak adaletin mutlaka tecelli edeceği günü; din gününü İnfitar Suresi ekseninde ele alıyor.

Bu ay kültür-sanat ve edebiyat sayfalarının yoğunluğu da dikkat çekiyor. Lokman Doğmuş, Libya Devrimi üzerine yazılan ve baştan sona dezenformasyon içeren Hamide Yiğit’in “Libya’da Kanlı Bahar” adlı kitabının çelişki, art niyet ve yanlışlarını ortaya koyarken; Ali Ekber Konuk, dergi okuyucularını yeni çıkan kitaplar hakkında haberdar etmeye devam ediyor. Gülnur Aşcı Yetkin, Serkan Akçora ve Bünyamin Doğruer’in şiirlerinin yayınlandığı dergide Ali Değirmenci’nin zindandaki ağabeyimiz Cafer Tayyar Soykök için kaleme aldığı duygu yüklü denemesi de ilgiyle okunabilir. 

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-ocak-2015-286-sayi-alevilik-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

13 Yorum