1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ocak 2014 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ocak 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ocak 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ocak 2014 tarihli 274. Sayısı çıktı. Hükümet-Cemaat geriliminin kapağa taşındığı derginin manşetinde “Hükümete Operasyon: Yolsuzlukla Mücadele mi Cemaat Asabiyesi mi Taşeronluk mu?” sorusuna yer veriliyor.

04 Ocak 2014 Cumartesi 12:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Degisi, 2014 yılının ilk sayısında Hükümet-Cemaat gerilimini ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıyor. Derginin Gündem’inde konuya nasıl yaklaşmak gerektiği tartışılırken Hamza Türkmen, Rıdvan Kaya, Bahadır Kurbanoğlu ve Murat Koç mevzuyu çeşitli yönleriyle değerlendirerek operasyonun arka planında yatan hususlara dikkat çekiyorlar.

Dergide Suriye gündeminde bu ay IŞİD ile El-Kaide arasında yaşanan ihtilaflar var. İki ayrı çeviride Nusra Cephesi ile IŞİD arasındaki çatlak ve El-Kaide içindeki ayrışmalar tartışılıyor. Özgür-Der Suriye Yardım Komitesi Başkanı Hasip Yokuş’la yapılan ve yardım çalışmalarının yanı sıra direnişçilerin özgürleştirdiği Rakka’dan izlenimlerin de yer aldığı röportaj da derginin Suriye gündemi arasında.

Hamza Türkmen, dergideki bir diğer yazısında Said Halim Paşa’yı, fikirlerini ve siyasetini değerlendiriyor; eserleri üzerinden Said Halim Paşa’nın ıslah çabalarına katkısını tartışıyor.

Haşim Ay, Abdulkadir Molla’nın şehadetiyle gündemleşen Bangladeş Cemaat-i İslami’nin pratiği üzerinden geniş bir dosyayı okurlara sunuyor. Yazıda Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılması, Bangladeş’in siyasal yapısı ve etnik milliyetçilik, Cemaat-i İslami’nin ülkedeki konumu, Molla’yı idama götüren süreç detaylarıyla ortaya konuyor.

Mustafa Siel, ayetler üzerinden ahirete imanın mahiyeti ve önemini ele alıyor. Mekke dönemi müşriklerinin ahiret algısıyla günümüz insanların algısını da kıyasladığı yazısında Kur’an’da dünya hayatının neye tekabül ettiğini yorumluyor.

Ali Değirmenci, İslam tarihinden portre çalışmalarına devam ediyor. Değirmenci, Mus’ab Bin Umeyr’i kendine özgü üslubuyla dergi okurlarına tanıtıyor.

Sezai Arıcıoğlu, yazdığı denemede “iki” şahidin/şehidin -Abdulkadir Molla ve Abdulkadir Salih’in- verdiği “bir” mesaja dikkat çekerken Ali Ekber Konuk yeni çıkan kitaplardan bir seçki sunuyor.  Derginin son sayfası ise Bünyamin Doğruer’in Abdulkadir Molla’ya ithafen yazdığı şiire ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

kapak-274-.jpg

HABERE YORUM KAT

11 Yorum