1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi bu ay iki sayı birleşik çıktı. Soma'da yaşanan maden faciasını manşete taşıyan dergide; Mısır'daki idamlarla ilgili bir soruşturma yer alıyor.

25 Mayıs 2014 Pazar 04:38A+A-

HAKSÖZ-HABER
"Kur'an'ın aydınlığına doğru" şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz, bu ay birleşik iki sayı ile okurlarının karşısına çıktı. "Yüreğimizi Sarsan Soma Faciasının Sorumlularından Hesap Sorulsun!" manşetiyle çıkan dergide Mısır'daki kitlesel idam kararlarıyla ilgili bir soruşturma yer alıyor. Orta Afrika'da yaşananlara ilişkin bir analizin de yer aldığı dergide Ali Şükrü Bey cinayeti hakkında tarih-araştırma yazısı dikkat çekiyor.

Dergide Soma'da yaşananlar Gündem'de analiz edilirken Abdurrahman Çeliker de meseleyi farklı boyutlarıyla ele alıyor.

Rıdvan Kaya, Mısır ve Suriye özelinden hareketle İslami hareketlerin sindirilmesinin despotik rejimlerle küresel güçlerin ortak hedefi olduğunu ortaya koyan bir makaleye imza atarken Musa Üzer, eylem ahlakı üzerine kaleme aldığı yazısında Rabia eylemlerindeki birtakım söylemleri eleştirel bir yaklaşımla tartışıyor.
Dergide Mısır'daki idam kararları için bir soruşturma yapılmış. Ahmet Varol, Cihangir İşbilir, Hüsnü Yazgan, İbrahim Sarmış, Mehmet Göktaş, Nurcan Büyük, Selahaddin Eş Çakırgil, Serdar Demirel, Şefik Sevim ve Yılmaz Çakır'ın katıldığı soruşturmada idam kararlarının arka planı, uluslararası kuruluşlar ve Batı'nın tavrı, Türkiye'deki siyasi çevrelerin yaklaşımı, Müslümanların ilgisi tartışmaya açılıyor. Mısır ve Suriye'deki gelişmeler birtakım çeviri yazılarla da okurların ilgisine sunuluyor.

Mustafa Yılmaz, Orta Afrika'da yaşananları tarihî arka plan eşliğinde değerlendiriyor ve bu konuda hassasiyet üretmenin önemine dikkat çekiyor.
Eyüp Togan, Batılı medya analizlerinden hareketle Erdoğan'ın Ortadoğu'da artık model olmadığı iddiasının ne kadar gerçeğe tekabül ettiğini tahlil ediyor.
Bahadır Kurbanoğlu, tarih araştırma dizisine Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan bir cinayetle devam ediyor. Lozan sürecinde Ali Şükrü Bey'in katledilmesi olayını irdeliyor.

Rıdvan Kaya, dergideki bir diğer yazısında doğru bilgilenme usulünü masaya yatırıyor ve sahih bilgilenmenin yollarına dikkat çekiyor.

Mustafa Siel, Mearic Suresinin 36-44. ayetlerinin tefsiri ışığında cennete gideceğini sanan cehennem yolcularını konu alıyor.

Hikmet Kızıl ve Ali Emre'nin şiirlerine yer verilen derginin arka kapağı ise Mavi Marmara ile ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-kapak.jpg
 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum