1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mart 2018 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Mart 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Mart 2018 Sayısı Çıktı!

​​​​​​​Haksöz, Mart 2018 tarihli 324. Sayısında Doğu Guta katliamını kapağa taşıdı. Dergide “İslami Kimlik ve Muhalefet” konulu bir soruşturma var.

02 Mart 2018 Cuma 20:39A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayını sürdüren Haksöz dergisinin Mart 2018 tarihli 324. Sayısı çıktı. “Doğu Guta Muhasara İnsanlık Enkaz Altında” manşetiyle çıkan dergide iktidar ve muhalefete yaklaşım ilişkisini irdeleyen genişçe bir soruşturmaya yer veriliyor.

Gündem’de tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan Doğu Guta katliamına dikkat çekilirken esas enkazda alanın insanlık olduğu vurgusuna yer veriliyor. Tüm vahşet tablosuna rağmen Esed ile uzlaşma önerilerinin utanç verici olduğunun altı kalınca çizilerek Müslümanların üzerine düşen sorumluluklara dair hatırlatmalarda bulunuluyor.

Rıdvan Kaya, karşılık beklemeksizin hayra yönelmeyi kaleme aldığı yazısında hayır, iyilik, merhamet, affetmek, hoşgörü gibi mümin şahsında içselleşmesi gereken özelliklere dikkat çekiyor; güncel-siyasal örneklerle de konunun pratik boyutunu işliyor.

“İslami Kimlik ve Muhalefet” başlıklı soruşturmada Ahmet Yıldız, Ali Kaçar, Bülent Gökgöz, Mahmut Kar, Muhammed Fesih Kaya, Nuri Yılmaz, Osman Atalay, Ramazan Beyhan, Selahaddin E. Çakırgil, Serdar Bülent Yılmaz, Süleyman Arslantaş ve Şefik Sevimşu 4 soruya cevap veriyorlar:

1) 28 Şubat sürecinde sistemin öncelikli düşman konumuna oturttuğu İslami kimlik sahiplerinin Türkiye’de sisteme yaklaşımları ve ilişkileri nasıl bir dönüşüm geçirdi?

2) AK Parti döneminde Müslümanların muhalif söylem ve tutumlarını büyük ölçüde terk ettiklerine dair iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

3) AK Parti iktidarıyla birlikte sistemde geniş çaplı bir değişim yaşandığı görülmekte. Bu olguya rağmen Müslümanlar açısından yine de muhalif olmak bir zorunluluk mudur?  Evetse → Neye, niçin ve nasıl muhalif olmalıyız?

4) 15 Temmuz sonrasında Türkiye siyasetinde ve toplumsal yapısında yaşanan gelişmelere ilişkin olarak muhalif kimlik ve söylemin öncelikle gündemleştirmesi gereken konu başlıkları neler olmalıdır?

Dergide iki de röportaj yer alıyor. Başından beri 28 Şubat Davasını takip eden Av. Necip Kibar ile 18 Şubat Davası hakkında merak edilen her şeyin konuşulduğu dergide Sivas Davası mağduru SelçukYıldırım ilede Sivas olayları, davanın seyri, cezaevi süreci, aileler, sürgün yıllarına dair birçok konu konuşuluyor. 17 yaşında idam cezası alan Yıldırım, röportajda halen cezaevinde olan Müslümanlar hakkında da paylaşımlarda bulunuyor.

Bir diğer yazısında Rıdvan Kaya, kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırılar meselesini işliyor. Bu konuda başlatılan kampanyaların tutarlılık ve samimiyetlerini sorgulayan Kaya, ifsatta sınır tanımayanların istismardan şikâyet etmelerindeki tenakuza da dikkat çekiyor.

Yusuf Yargın, insan ve mutluluk meselesini konu edindiği yazısında maddi refahın neden gerçek mutluluğa ulaştıramadığını gözler önüne seriyor ve Merkez Efendi’ye de işaret ederek mutluluğun merkezine neyin konulabileceğini irdeliyor.

Edebiyat, kültür-sanat sayfalarında bu ay Osman Sevim’in hapishanedeki kardeşlerimize ithafen denemesi, Erkam Kuşçu’nun yeni kitap haberleri, Atavi Osman Erdemir’in naatı, Ahmet Maruf Demir ile Bünyamin Doğruer’in şiirleri yer alıyor.

haksoz324b.jpg

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

3 Yorum