1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Haziran 2018 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Haziran 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Haziran 2018 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 327. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. 24 Haziran seçimlerinin kapağa taşındığı dergide seçime nasıl yaklaşmak gerektiğine dair analizlere yer veriliyor.

04 Haziran 2018 Pazartesi 21:38A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Haziran 2018 tarihli 327. sayısı çıktı. “24 Haziran Seçimleri: Neye Tamam, Neye Devam?” manşetiyle çıkan dergide çeşitli konular ele alınıyor.

Gündem’de seçimler yaklaşırken mevcut siyasi atmosfer ve ülkenin durumu analiz ediliyor. Bununla birlikte seçimlerin Müslümanlar açısından ne anlam ifade ettiğine dair tespitlere yer veriliyor.

Musa Üzer, kapak konusuna paralel olarak seçimlerin neden önemli olduğunu tartışıyor. Hükümete yönelik eleştirilerin de sıralandığı yazıda nihayetinde ümmet coğrafyasının yaklaşımı, beklentisi ve maslahat vurgusu öne çıkıyor. Aziz Avar seçime doğru iktidara nasıl yaklaşmak gerektiğini irdeliyor.

Nihat Bulut, dolar merkezli olarak ekonomide yaşanan dalgalanmaları, müdahalelerin zamanlamasını ve muhtemel riskleri tahlil ediyor.

Yusuf Yargın, Filistin direnişinin öğreticiliğini ve sorumluluklarımızı kaleme alırken, Hana Salah, Gazze’deki “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nden izlenimlerini aktarıyor.

Rıdvan Kaya, hedeflerimizi sorguluyor: Bir Müslüman neyi hedeflemeli, yanlış hedeflerden neden ve nasıl uzak durmalı, hedefe götüren yöntem nasıl olmalı?

Muhammed Hüsam Hafız, Suriyelilerin neden ayaklandığını ortaya koyarken, Sam Dagher Esed rejiminin ve ordusunun hal-i pürmelalini yorumluyor.

Leila Miller ise Evan Williams ile “Myanmar’ın Ölüm Tarlaları” adlı belgeselin arka planını ve Arakan’da yaşanan zulmü konuşuyor.

Hamza Türkmen, Ramazan ayında indirilmeye başlanan Kur’anın korunmuşluğu üzerine bir çalışmayla bu sayıya katkıda bulunuyor.

Fevzi Zülaloğlu, “İslam’ın güncellenmeye ihtiyacı var mıdır?” sorusuna cevap arıyor.

Bülent Gökgöz, cemaat olmanın önemini irdelediği yazıda, çeşitli boyutlarıyla tebliğ sorumluluğuna dikkat çekiyor.

Dergide M. Ali Şeker’in, “internet” üzerine uzun bir araştırmasına yer veriliyor. Yazıda internetin tarihçesini, içeriği ve temel özelliklerini okumak da mümkün. Cahit Çekmen ise “dijital kölelik” olarak nitelediği sosyal medya bağımlılığı konulu makalesiyle konuya farklı bir yönden yaklaşıyor.

Fatih Demir, Jean Baudrillard’ın “Tüketim Toplumu” kitabını irdelerken, Erkam Kuşçu, okuyucuları yeni kitaplardan haberdar etmeye devam ediyor.

Bünyamin Doğruer ve Atavi Osman Erdemir’in şiirlerini yer aldığı bu sayıda Serkan Dursun da dergi okuyucusuyla Kudüs izlenimlerini paylaşıyor.

haksoz-kapak-327-kapak.jpg

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

3 Yorum