1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Aralık 2017 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Aralık 2017 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Aralık 2017 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 321. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Derginin bu ayki kapak konusu “İstişare”. Muhafazakâr kesimlerde görülen Atatürkçüleşme meselesi de dergide analiz ediliyor.

04 Aralık 2017 Pazartesi 13:30A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Aralık 2017 tarihli 321. Sayısı çıktı. “Münkerin Nehyi ve Marufun Tesisi İçin İstişare” manşetiyle çıkan dergide konuyla ilgili bir dosyaya yer veriliyor.

Gündem’de muhafazakâr kesimlerin “Atatürk”ü keşfetmeleriyle birlikte derinleşen kimlik krizine dikkat çekiliyor. Konuyla ilgili Yılmaz Çakır, kendine özgü üslubuyla 10 Kasım törenlerini ele alırken siyaset bilimci Doç. Dr. Ahmet Yıldız ile de Atatürk kültü ritüelleri üzerine yapılan bir röportaja yer veriliyor.

Rıdvan Kaya, son zamanlarda Erdoğan ve AK Parti hükümetinin politik söylem ve icralarındaki değişimiyle ilgili yapılan eleştirilerin hangi zeminden ve niyetten beslendiğini ortaya koyan bir makaleyle konuya açıklık getiriyor.

Hamza Türkmen, “Önceliğimiz iktidar mı şahitlik mi?” sorusundan hareketle hak mücadelesindeki yatay ve dikey tarih akışını ve bu bağlamda sünnteullah eksenini ve tevhidi çizginin tanıklıklarını ele alıyor.

Kapak konusu olarak öne çıkan “istişare” konusunu Şefik Sevim, Fevzi Zülaloğlu, Kenan Levent, Murat Kayacan ve Musa Üzer çeşitli açılarda değerlendiriyorlar. İstişarenin kavramsal ve ıstılahi anlamları, İslam’da istişarenin yeri ve önemi, Hz. Peygamber (s)’in ve sahabelerin uygulamaları gibi başlıkların yanı sıra aktüel pratikler üzerinden istişarenin varoluşsal bir zorunluluk olduğu ve ahlaki bir yaşam tarzı inşa edebilmenin kaçınılmaz bir yolu olduğuna dair analizlere de yer veriliyor.

Osman Sevim, kibir ve ucb ile birleşince güç ve iradenin yol açtığı zehire dikkat çektiği yazısında “tevazu” konusunu işliyor.

Dergide Hamas’ın değişip değişmediğiyle ilgili Bjorn Brenner ile yapılmış bir röportajın çevirisinin yanı sıra

Tevfik Aclimandos’un “komplo teorileri” üzerine makalesi ve İsmail Cidic’in Dayton Antlaşmasının Bosnalılar için neye mal olduğunu analiz ettiği makalesinin tercümelerine de yer veriliyor.

İsmail Özgüven, bilim teknolojinin, onları üreten insanların/devletlerin dünya görüşünden azade olup olmadığını irdelediği yazısında “kitle imha silahları”nın mahiyetlerini tahlil ediyor.

Kültür-Sanat ve edebiyat sayfalarında Enes Yıldız, Emine Nur Çakır ve Erkam Kuşçu’nun kitap kritiklerine; Bünyamin Doğruer’in de bir şiirine yer veriliyor.

haksoz-aralik-2017---321.gif

 

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

1 Yorum