1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin 328. Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin 328. Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin 328. Sayısı Çıktı

​​​​​​​Haksöz dergisinin Temmuz 2018 tarihli 328. Sayısı okurlarıyla buluştu. Dergi, 24 Haziran seçim sonuçlarını manşete çıktı.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 09:50A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” manşetiyle aylık yayınına devam eden Haksöz dergisi, Temmuz 2018 tarihli 328. sayısında “Erdoğan İktidarına Destek ve Uyarı” manşetiyle çıktı.

24 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirildiği Gündem’de seçimde yarışan adayların ve partilerin seçim sürecindeki performansları ve vaatlerini analiz ediliyor. Bu noktadan sonuçları nasıl okumak gerektiği konusunda tespitlere yer verilerek Erdoğan ve AK Parti’nin sonuçlardan alması gereken dersler tartışılıyor.

Musa Üzer, kapak konusunu ele aldığı yazısında AK Parti küskünlerinin seçime yansıyan tutumlarının sebeplerini irdeliyor. CHP’nin HDP siyaseti üzerinden Kürt ulusalcılarıyla Kemalizm’in dirsek temasına da işaret eden Üzer, iktidar kesiminde de yükselen milliyetçi söylemin sakınca ve risklerine dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya, yine kapak konusuna paralel olarak seçim sonuçlarını yorumluyor ama en çok da İslami cemaatlerin, çevrelerin, Müslüman şahsiyetlerin sorumluluklarına ve iktidarla ilişkilerinde dikkat etmeleri gereken hususlara temas ediyor.

Eyüp Togan, Batı medyasında Türkiye’deki seçim sonuçlarının nasıl karşılandığını analiz ediyor ve Erdoğan karşıtlığının yol açtığı tutarsız eğilimlere işaret ediyor.

Erdal Eker, seçim sonuçlarını hassaten Kürt illeri üzerinden okumaya çalışırken Hasip Yokuş, hem Irak Kürdistanı’ndaki gelişmeler hem de Afrin operasyonu sonrası oluşan tabloyla birlikte seçim sonuçlarını ve HDP’nin tutumunu değerlendiriyor. Kürt milliyetçiliğinin de Türk milliyetçiliğinin bir çıkmaz olduğu her iki yazının tespiti olarak öne çıkıyor.

Hamid Haşimi, İran halkının Suriye’de yaşanan vahşet tablosuna dair duyarsızlığın arka planına ışık tutuyor. Diğer çeviri yazılarda Bente Scheller, Suriye ordusunun gücünü ironik bir üslupla ele alırken Albaraa Abdullah, Sisi’nin Mısır’da kabineyi generallerle doldurmasını analiz ediyor.

Şefik Sevim, kötülüğü yayan bir hastalığa; sıradanlaşma ve duyarsızlaşmaya temas ediyor. Bununla birlikte bu zaaflardan kurtulmanın yollarına işaret ediyor.

Hülya Şekerci, aktüel bir tartışma konusu olan “deizm” meselesini masaya yatırıyor. Kur’an’daki izlerinden Hıristiyanlıktaki izlerine kadar konuyu çeşitli açılardan ele alıyor.

Fevzi Zülaloğlu, “Hz. Yusuf’un Musa (a) İle Güncellenmesi” başlıklı yazısında bu iki nebinin hayatlarındaki ve mücadelelerindeki benzerliklere işaret ediyor; günümüz için de dersler çıkarıyor.

M. Ali Şeker, internet üzerine yazılarına devam ediyor. Bu ay sosyal medya ve akıllı telefonun zararlarını ve bu zararlara karşı korunma yollarını etraflıca ele alıyor.

Büşra Ceyran, “ilahi bir teselli” olarak nitelediği Duha Suresini ele alarak sureyi anlamaya katkıda bulunuyor.

Erkam Kuşcu’nun Yıldıray Oğur’un son kitabını değerlendirdiği dergide Bünyamin Doğruer ve Osman Atavi Erdemir’in şiirlerine yer veriliyor.

Derginin arka kapağı ise Sisi’nin zindanlarında tam 5 yılını dolduran Mursi ve arkadaşlarına ayrılmış.

haksozkapak328b.jpg

İrtibat: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

2 Yorum