1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin 263. Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin 263. Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin 263. Sayısı Çıktı!

Şubat 2013 tarihli 263. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, başörtüsünü kapağa taşıdı.

01 Şubat 2013 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 2013 Şubat sayısını “Mümin Kadının Özgürlük Şiarı Başörtüsü Her Yerde Özgür Olmalı!” manşetiyle yayınladı.

“Başörtüsüne Yönelik Hiçbir Engellemeye Ya da Sınırlamaya Boyun Eğmemeliyiz!” başlıklı Gündem yazısında başörtüsünün her yerde özgürleştirilmesi için aktif bir çalışma içerisinde olmak gerektiğine vurguda bulunuluyor.

Murat Koç, İmralı görüşmelerinin Kürt sorununda barışın kapısını aralayıp aralayamayacağını tartışırken Müslümanların konuyla ilgili yaklaşımın ne olması gerektiğine de dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya, “Gerçekten Eşit Kimliklere mi Sahibiz?” başlıklı yazısında CHP’li Birgül Ayman Güler’in ırkçı ifadelerine yönelik tepkileri tahlil ediyor.

Hamza Türkmen, Tunus örneğinden hareketle metodik tartışmalara da yer vererek Müslüman coğrafyalarda gerçekleşen kıyam sürecinin geleceğine dair öngörülerini paylaşıyor.

Murat Özer, Tunus izlenimlerinden yola çıkarak Selefiliğin ve Selefilerin geldiği noktayı yorumluyor.

Abdulkadir Şen, Fransa’nın Mali’ye yönelik askerî müdahalesini ele aldığı yazısında işgalin nedenlerine ve muhtemel sonuçlarına değinide bulunuyor.

Bahadır Kurbanoğlu, Mali ve Fransa kıyaslamasında yaşanan tartışmalara binaen anti-emperyalizm söyleminin çelişkilerine dikkat çekiyor.

Çeviri yazılarda Suriye’de yaşanan kıyımın insanları neden rahatsız etmediğine ilişkin tahlillerin yanı sıra Cephetun Nusra’nın Suriye’de neden ve nasıl güçlendiğine dair makalelere de yer veriliyor.

Mustafa Yılmaz, ümmetin yetim bırakılan çocuklarını, Arakanlı Müslümanları genişçe ele aldığı yazısında Arakan’ın dününe ve bugüne ilişkin önemli bilgiler aktarıyor.

Ersoy Göveç, eğitimde yaşanan yenileşme ve özgürleşme adımlarına karşın ideolojik tutumdan kaynaklanan başat sorunların devam ettiğine dikkat çekiyor.

Mustafa Siel, İslam’ı gerçekte yaşamanın ne anlama geldiğini irdelediği yazısında sorumluluklarımızı doğru tespit etmek üzerinde duruyor.

Fevzi Zülaloğlu, “Ey Nefsim!” başlıklı yazısında kişisel arınmaya ilişkin vurgularda bulunuyor.

Bahadır Kurbanoğlu ile Ekin Yayınlarından yeni çıkan kitapları “Şeyh Said” ve “İskilipli Atıf Hoca” hakkında bir röportajın da yer aldığı dergide Süleyman Ceran ve Gülşen Demirkol Özer’in deneme tadındaki yazıları ve Bünyamin Doğruer’in şiiri de ilgiyle okunabilir.

---------

İRTİBAT: 0212 524 10 28 [email protected]

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...haksoz-dergisi_263_subat2013_kapak-basortusu.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum