1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinden Özel Suriye Sayısı
Haksöz Dergisinden Özel Suriye Sayısı

Haksöz Dergisinden Özel Suriye Sayısı

Haksöz Dergisi, Suriye için yayınladığı özel sayıda “Suriye: Neden Bu Kadar Sessizlik?” başlıklı bir soruşturmaya yer veriyor.

03 Ağustos 2012 Cuma 18:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

257 ve 258. Sayılarını birleşik olarak yayınlayan Haksöz Dergisi, tam 184 sayfa ile okurlarının karşısına çıktı. İslami camiadan 39 ismin katıldığı “Suriye: Neden Bu Kadar Sessizlik?” başlıklı bir soruşturmanın yanı sıra Suriye gündemi ile ilgili yazıların yer aldığı dergi Suriye Özel Sayısı niteliğinde.

Ağustos-Eylül 2012 tarihli derginin Gündem konusu “Kan Kılıca Galip Geliyor!” başlığıyla Suriye-Halep’teki direnişe ayrılmış. Muhaliflerin ve direnişin gücüyle ilgili iddiaların tartışıldığı yazıda Suriye’nin bölüneceği yönündeki korku propagandaları da değerlendiriliyor.

Suriye devriminin temel dinamikleri; Arap coğrafyalarındaki diğer isyanlardan farkı, “dış güçler” faktörü, silahlı direniş seçeneğinin tercih edilmesi; muhaliflerin Batı, Rusya, BM, NATO, Arap Birliği, Türkiye ve İran’a yaklaşımları; İslami camianın Suriye sınavı ve yapılması gerekenler gibi konuların tartışıldığı “SURİYE SORUŞTURMASI”na şu isimler katılmış: Abdurrahman Koç, Adnan İnanç, Ahmet Faruk Ünsal, Ahmet Kaya, Ahmet Varol, Ahmet Yıldız, Asım Gültekin, Bülent Yıldırım, Bünyamin Doğruer, Celal Sancar, Davut Güler, Ersoy Dede, Feriduddin Aydın, Fırat Toprak, Gülşen D. Özer, Harun Ünal, Hüsnü Yazgan, Kazım Sağlam, M. Fesih Kaya, Mahmut Kar, Mehmet Ballı, Mehmet Göktaş, Mehmet Şahin, Mustafa Özcan, Mustafa Siel, Nehir A. Gökduman, Nuri Yılmaz, Osman Atalay, Ömer Ekşi, Ramazan Kayan, Ramazan Yazçiçek, Sait Şahin, Salih Serdar, Selahaddin E. Çakırgil, Serdar Demirel, Süleyman Arslantaş, Turgay Aldemir, Yalçın İçyer, Yıldız Ramazanoğlu.

Dergide öne çıkan bir yazı da Hamza Türkmen’in “Küresel Bloklar Arasında Suriye’nin ve İran’ın Geleceği” başlıklı yazısı. Türkmen, eski ve yeni kapitalist blok ve İslami dayanışma süreci eğilimleri üzerinden Suriye’nin geleceğini ve İran’ın süreçteki tavrını değerlendiriyor.

Musa Üzer, özellikle Suriye sürecinde daha görünür olmaya başlayan emperyalizm ve anti-emperyalizm olgusunu tartışmaya açıyor. Üzer, emperyalizm kavramının tarihsel kökenlerine inerek sol literatürde nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor ve birçok Müslümanın kavramı “çarpık” bir biçimde kullandığını ortaya koyuyor.

Haşim Ay, son günlerin öne çıkan gündemi Suriye Kürdistanındaki gelişmeleri yorumluyor.

Av. Mehmet Alagöz, kenarda kalmış bir konuya, cezaevleri sorunu ve tecrit gerçeğine dikkat çekiyor.

Şuayb Mekeç, tezkiye ve muhasebe ayımız Ramazanı nasıl idrak etmek gerektiğini ele alıyor.

Cengiz Duman, Hz. Süleyman’ın ölümü kıssasını Kur’an perspektifinden analiz ediyor.

Şeyh Said ile ilgili araştırmalarına devam eden Bahadır Kurbanoğlu, bu sayıda uzun bir makaleyle konuyu değerlendiriyor. Kurbanoğlu, bu makalesinde Şeyh Said Kıyamı sonrası hükümet politikalarını masaya yatırarak TCF süreci üzerinden diktatörlüğün nasıl inşa edildiğini anlatıyor.

Murat Aydoğdu, O. Atavi Erdemir ve Bünyamin Doğruer’in şiirlerine yer verilen dergide Fevzi Zülaloğlu’nun “Ramazan ve Ümmet Duası”nı da okuyabilirsiniz.

Derginin arka kapağı Arakan Müslümanlarının yaşadığı zulümle ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28   [email protected]

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...haksoz-dergisi_agustos-eylul_257-258_suriye-ozel-sayisi_sorusturma.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum