1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Nisan Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisi Nisan Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi Nisan Sayısı Çıktı!

Nisan 2013 tarihli 265. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Kürt sorununda esen barış rüzgârlarını manşete taşıdı.

05 Nisan 2013 Cuma 13:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, 2013 Nisan sayısıyla aylık yayın çizgisinde 23. yılına girdi.

“Yeşeren Barış Umudu Kardeşlik Temelinde Yükselir!” manşetiyle çıkan dergi, İmralı görüşmeleri sonrası girilen çözüm sürecinin yanı sıra Mavi Marmara özrü, Suriye’deki son gelişmeler ve tartışmalarla ilgili güncel analizler içeriyor. Dergide Kur’an çalışmaları da bu sayıda önemli bir yekûn tutarken kültür-sanat içerikli yazılar dikkat çekici...

Öcalan’ın Nevruz’da okunan mesajının değerlendirildiği Gündem, Kürt sorununda yeşeren barış umudunun nasıl yükselebileceğine ilişkin tespitler içeriyor. Konuyla ilgili yazısında Murat Koç, Kandil’den BDP’ye, Hükümetin tutumundan halkın beklentilerine, CHP’den MHP’ye helalleşme sürecinde tarafların tutumunu tahlil ediyor.

Rıdvan Kaya, İsrail’in Mavi Marmara özrünün ne ifade ettiğini farklı açılardan analiz ettiği yazısında özrün, Siyonist çete ile işbirliğinin mazereti olmaması gerektiğini vurguluyor.

Ramazan el-Buti’nin Suriye’de öldürülmesi sonrasında özellikle Türkiye’de konuya ilişkin yaşanan tartışmaları ele alan Musa Üzer, ulema-iktidar ilişkileri bağlamında Buti’nin pozisyonunu ve kimi Müslüman kişi/çevrelerin şehadet yakıştırmasındaki tutarsızlıklarını gözler önüne seriyor.

Florence Aubenas, Hasan Hassan ve Glenn E. Robinson’dan yapılan çevirilerde Suriye muhalefetinin özgürleştirdiği topraklardaki adalet/yargı sistemi, İhvan hareketinin etki alanı ve İslamcı savaşçıların kazanma ihtimalleri değerlendiriliyor.

Mustafa Siel, özellikle tevhidî duyarlılığa sahip İslami şahsiyet ve camia/yapılara dönük olarak iman ve ahlaki zafiyetlerle ilgili temel meselelere dikkat çektiği yazısında zaafları gidermenin nasıl mümkün olduğunu sorguluyor.

Halil Balçık, fıtratullah ve sünnetullah üzerine kaleme aldığı uzunca yazıda, bu kavramların Kur’an’daki karşılıklarının yanı sıra hayatta neye tekabül ettiklerini, salih amel, cemaat ve devlet boyutunda ne anlam ifade ettiklerini analiz ediyor.

Garip Tanyıldızı, “Trajik Başarı: Türk Dil Reformu” kitabını değerlendirirken, Gülşen Demirkol Özer “Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat” kitabının kendisinde bıraktığı izleri paylaşıyor.

Bünyamin Doğruer ve Nurettin Durman’ın birer şiirlerinin yayınlandığı dergide Ali Değirmenci’nin “Bir Muştu Bırakarak Gitmek” başlıklı ve “Filistin’in Hansa’sı” Ummu Nidal ile “Suriyeli Mücahidlerin Şeyhi” Ebu Tayyib Dede’ye atfen yazdığı denemesi dikkat çekici.

Derginin arka kapağı 80 yaşına rağmen Baas güçlerine karşı Halep sokaklarında savaşan ve geçtiğimiz günlerde şehit düşen Ebu Tayyib Dede’ye ayrılmış.

-----------

İRTİBAT: 0212 524 10 28 [email protected]

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi_nisan2013_265-sayi_kapak.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum