1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Eylül (246) Sayısı
Haksöz Dergisi Eylül (246) Sayısı

Haksöz Dergisi Eylül (246) Sayısı

Haksöz Dergisi, Eylül 2011 tarihli 246. sayısında “Savaş Çığırtkanlığı Aklı ve Vicdanı Köreltiyor!” manşetiyle çıktı.

28 Ağustos 2011 Pazar 00:37A+A-

“Savaş Çığlıkları Arasında: Vicdanımızı Köreltmeden, Aklımızı Yitirmeden!” başlıklı Gündem yazısında Kürt sorununun yeniden şiddet sarmalına girdiği ifade edilerek böylelikle çözümsüzlüğün yeniden derinleştirildiğine dikkat çekiliyor. Yazıda, öncelikli olarak milliyetçi hamaset içeren söylemlerden uzaklaşmanın ve akan kanın durdurulmasının gerekliliğine işaret ediliyor. Bu bağlamda Bahadır Kurbanoğlu’nun “Kürt Sorununda Hemen, Şimdi! Silahlı Eylemler de Askeri Operasyonlar da Durdurulmalı!” yazısı yaşanan süreci analiz ediyor.

Dergide Günay Bulut’un Somali için münacaat niteliğindeki “Ya Rab! Ümmetin Tembelliğini Sana Şikayet Ediyorum!” başlıklı yazısı Somali’deki durumu ve Müslümanların “duyarlılığını” edebi bir anlatımla gözler önüne seriyor.

Dikkat çekici bir diğer yazı Hamza Türkmen’in “Fikri ve Stratejik Önceliklerimizde Tarih ve Gelecek” başlıklı yazısı. Türkmen AK Parti iktidarı sürecinde İslami yapı ve cemaatlerin önceliklerini sorguluyor.

“Ulusal ve Sol Bir Dilden İbadetsiz Bir Din İnşasına Yeni Bir Sapma: İslami Sol – Müslüman Sol” başlıklı Musa Üzer imzalı yazı ise son zamanlarda sıkça gündeme gelen bir konuya, İslami sol tartışmalarına giriyor. İhsan Eliaçık örneği üzerinden yaşanan sapmalara dikkat çeken Üzer, Müslüman bireylerde yaşanan yozlaşma ve lümpenleşme sürecinin arka planına temas ediyor.

“Halkına Savaş Açan Zalimlerden Biri Daha Devrildi” başlıklı yazısında Lokman Doğmuş, Libya’da Kaddafi iktidarının devrilmesine yol açan süreci ele alıyor.

“Norveç’teki Katliam ve İsrail Faktörü” başlıklı yazısında Hüseyin Uslu, Norveç’te katliama maruz kalan gençlerin İsrail’i boykot ve Gazze’ ile dayanışma programlarına dikkat çekerek katliamda İsrail muhipliğinin oynadığı rolü ve Avrupa aşırı sağının Siyonizmle dostluğunu irdeliyor.

Dergide bu ay bir de soruşturma yapılmış. “Halk Ayaklanmaları ve Ortadoğu’nun Geleceği” başlıklı soruşturmaya katılan Hüsnü Yazgan, Osman Atalay, Ahmet Faruk Ünsal, Ahmet Kaya, Davut Güler ve Nuri Yılmaz ayaklanmaların arka planındaki dinamikleri, İslami hareketlerin rollerini ve Ortadoğu’yu bekleyen geleceği tartışıyorlar.

“Gökten İnen İftar Sofraları ve Bayram” yazısıyla Fevzi Zülaloğlu, “Hayatın ve Vahyin Üst Başlığı Besmele” yazısıyla Furkan Eren dergide Kur’an çalışmalarına devam ederlerken Cengiz Duman Kur’an kıssaları dizisini Zekeriya (a) kıssasıyla sürdürüyor.

Deginin kültür-sanat sayfalarında “Ilımlı İslam Zaviyesinden 11 Eylül’e Bakış” başlığıyla Süleyman CeranKelebek” filmini değerlendiriyor. Bünyamin Doğruer’in ise “Haydi, Gül Çocuk” başlıklı şiirine yer veriliyor. Rıdvan Kaya ise Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in sonuna “Zalimleri Düçar Ettiği Zillete Bizi Bu Dünyada da Şahit Kılan Rabbimize Hamd Olsun!” başlıklı yazısıyla dikkat çekiyor. Arka kapakta da 30 yıl önce kafeslerde yargılanan Müslümanlarla bugün yargılanan Mübarek ve oğullarının fotoğrafları “Biz o günleri insanlar arasında döndürür dururuz…” ayetiyle birlikte yan yana veriliyor.

 haksozkapak246b.jpg

Eylül Sayısında Yer Alanlar:

Akıbet ve İbret
Haksöz

Savaş Çığlıkları Arasında: Vicdanımızı Köreltmeden, Aklımızı Yitirmeden!
Haksöz

Ya Rab! Ümmetin Tembelliğini Sana Şikayet Ediyorum!
Günay Bulut

Kürt Sorununda Hemen, Şimdi! Silahlı Eylemler de Askeri Operasyonlar da Durdurulmalı!
Bahadır Kurbanoğlu

Fikri ve Stratejik Önceliklerimizde Tarih ve Gelecek
Hamza Türkmen

Ulusal ve Sol Bir Dilden İbadetsiz Bir Din İnşasına Yeni Bir Sapma: İslami Sol – Müslüman Sol
Musa Üzer

Halkına Savaş Açan Zalimlerden Biri Daha Devrildi
Lokman Doğmuş

Çocuklarımız Rabbimizin Emanetidir! Devletten Koruyacağız!
Rıdvan Kaya

Norveç’teki Katliam ve İsrail Faktörü
Hüseyin Uslu

İslam Coğrafyasında İklim Değişikliği
Hüsnü Yazgan

Ortadoğu İsyanlarının Temelinde Yerel Dinamikler Var!
Osman Atalay

Muhammed(s)’in İlk Yol Arkadaşları Kaybettikleri Hafızalarına Yeniden Kavuşuyorlar
Ahmet Faruk Ünsal

Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak!
Ahmet Kaya

Yeni Bir İnşa Sürecine Giriyoruz!
Davut Güler

Nasıl Bir Değişim “Biz”i Memnun Eder?
Nuri Yılmaz

Gökten İnen İftar Sofraları ve Bayram
Fevzi Zülaloğlu

Kur’an-ı Kerim Perspektifiyle Mufassal Zekeriya Kıssası
Cengiz Duman

Hayatın ve Vahyin Üst Başlığı Besmele
Furkan Eren

Ilımlı İslam Zaviyesinden 11 Eylül’e Bakış: Kelebek
Süleyman Ceran

Haydi, Gül Çocuk
Bünyamin Doğruer

Zalimleri Düçar Ettiği Zillete Bizi Bu Dünyada da Şahit Kılan Rabbimize Hamd Olsun!
Rıdvan Kaya

 

HAKSÖZ-HABER

İrtibat: 0212 524 10 28 / 534 58 08

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin Tıklayın

HABERE YORUM KAT

4 Yorum