1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi 243. (Haziran 2011) Sayısı...
Haksöz Dergisi 243. (Haziran 2011) Sayısı...

Haksöz Dergisi 243. (Haziran 2011) Sayısı...

Haksöz Dergisi, 243. sayısında kapağa Kürt sorununu taşıdı. İşte “Şiddet Politikaları Çözümsüzlüğü Derinleştiriyor!” manşetiyle çıkan dergide öne çıkan yazılar…

04 Haziran 2011 Cumartesi 11:50A+A-

"Kur'an'ın aydınlığına doğru" şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz, bu sayıda da çeşitli gündemleri analize tabi tutuyor. Kürt sorununun kapağa taşındığı bu sayıda "Şiddet Politikaları Çözümsüzlüğü Derinleştiriyor!" manşetiyle TSK operasyonlarının da PKK yanlılarının şiddetinin de çözümsüzlüğü beslediği vurgusunda bulunuluyor.

"Milliyetçilik Bataklığında Kürt Sorununa Çözüm Aramak" başlıklı Gündem yazısında gerek devletin milliyetçi yaklaşımının gerekse Kürt ulusal hareketinin faşizan yapısının sorunu derinleştirdiğini vurgu yapılıyor. Bu bağlamda Murat Koç "PKK'nin Hegemonya Arayışı ve Müslümanlar" başlıklı yazısında bölgedeki son gelişmeleri PKK ve Mustazaf-Der gerilimini ve şiddetin dilini ele alıyor.

12 Haziran Seçimlerine doğru seçim öncesi ilginç ittifak/dayanışma örneklerini irdeleyen Hasan Soylu, yozlaşma manzaralarına da dikkat çekiyor.

Libya'yı yakından tanıyan Lokman Doğmuş, "Libya'da Kaddafi'nin Bitişine Doğru" başlıklı yazısında Libya'daki son durumu analize tabi tutuyor. Bülent Şahin Erdeğer ise Mısır'da devrim sonrası Kıptilerle yaşanan çatışmalara ve Selefilerde yaşanan değişime ışık tutuyor. Murat Kayacan'ın çevirdiği Carsten Wieland'ın yazısında ise Suriye'deki gelişmelerin arka planı ve muhtemel gelecek öngörüsü yer alıyor.

Usame Bin Ladin'i "Bir Cihad Erinin Ardından" başlığıyla kaleme alan Murat Özer, Ladin'in verdiği mesajlara dikkat çekiyor.

Ekin Yayınları tarafından yayınlanmaya başlanan Menâr Tefsiri'ni "Yeniden Islah ve İnşa Faaliyetlerinin Temel Tefsiri" olarak niteleyen Hamza Türkmen irdeliyor.

"Kişilik ve Kimlik Üzerine" başlıklı yazısında Ramazan Yazçiçek psikolojik tahliller üzerinden İslami şahsiyet ve kimlik tespitlerinde bulunuyor.

"Sosyalist Modelin Çöküşü ve Sol Sapmalar" başlıklı makalesinde Murat Aydoğdu Marksizm'in temellerini, tartışmaları ve ayrışmaları, Türkiye'deki sosyalist hareket, hata ve sapmaları irdeliyor.

Bu sayıda Esmâu'l Husnâ ile ilgili bir tartışmaya yer veriliyor. Hüseyin Aykan, kaleme aldığı yazısında Esmâu'l Husnâ'nın tertip ve tasnifiyle ilgili mevcut olan sorunun giderilmesine ilişkin önerilerini sunuyor. Cengiz Duman, Zülkarneyn yazı dizisinin son bölümünde kıssadan alınacak mesajları irdeliyor.

Bilge Adamlar dergisinin son sayısında yer alan "Kürt Sorunu" dosyasının Haşim Ay tarafından değerlendirildiği dergide Süleyman Ceran da Sinan Çetin'in yönettiği "Kâğıt" filmini analiz ediyor.

Derginin arka kapağı ise Mavi Marmara şehitlerine ayrılmış.

Ayrıca bu sayıda yapım ve yönetimini Kevser Çakır ve Tülay Gökçimen'in üstlendiği "SÜRGÜN" adlı belgesel dergi okuyucularına CD olarak hediye ediliyor.

HAKSÖZ-HABER

İrtibat: 0212 524 10 28 / 534 58 08

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin Tıklayın 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum