1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hakkari’de Askeri Üstte Yaşanan Patlamanın Bilançosu Açıklandı
Hakkari’de Askeri Üstte Yaşanan Patlamanın Bilançosu Açıklandı

Hakkari’de Askeri Üstte Yaşanan Patlamanın Bilançosu Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’deki bir askeri üstte yaşanan patlama sonucu oluşan bilançoyu açıkladı. Açıklamaya göre olayda 4 ölü, 20 yaralı, 7 kayıp bulunmakta. Kayıp askerlerin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

10 Kasım 2018 Cumartesi 12:06A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Ortaklar köyünde bulunan üs bölgesindeki karakolda meydana gelen patlamada 4 askerin yaşamını yitirdiğini, 20 askerin yaralandığını açıkladı. Erdoğan kayıp 7 asker hakkında ise bir bilgi vermedi.

Dün akşam meydana gelen patlamada Hakkari Valiliği ve Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 26 askerin yaralandığı açıklanmıştı. Öte yandan 7 askerin kayıp olduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN KAYIP ASKER AÇIKLAMASI

Patlamanın ardından bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı şu görüşlere yer verdi:

“Hakkari’de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Yedi kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT