1. YAZARLAR

  2. Asım Yenihaber

  3. Hâkimler beni dinler!

Asım Yenihaber

Asım Yenihaber

Yazarın Tüm Yazıları >

Hâkimler beni dinler!


23 Eylül 2012 Pazar 00:24A+A-

“Balyoz Dâvası”nda karar açıklandı…

Ondan sonra da bir sürü açıklama geldi. Ana muhalefetimiz, yavru muhalefetimiz, ilgili ve ilgisiz kişiler ve elbette dâva sonucu mahkûm edilenlerin yakınları ve taraftarları…
Söylenen şu: Dâva mürettep. Karar önceden verildi, hâkimlere sadece açıklamak kaldı.
Şüpheliler var tabii.
Ekserisi hükümete, başbakana suç atıyor. 
Açıkcası “Hâkimler hükümetin emrine uydu” diyorlar. 
Karar açıklanalı beri telefonlarım kilitlendi. Arayan arayana. Elmekim (e-mail demek oluyor) doldu taştı. Cevaba gücüm yetmiyor!
Malûm, dâvada yargılanan çok sayıda general benim hukuken hasmım. Bana karşı ağır tazminat davaları açtılar ve kazandılar. Biz onlar için “onbaşı bile olamayacakken general oldular” demişiz…
“Vay bize nasıl böyle hakaret edersin” diye 312 tanesi dâva açtı. Gerçi biz iki general için bu ifadeyi kullanmıştık, 312’sinin üstüne alınmasına ne demeli?
Demek ki var bir kuşkuları: “Her halde bizi kastetti!”
Bizi dâva eden generallerin bir kısmı Balyoz Dâvası’nda, daha büyük bir kısmı da Ergenekon dâvasında yargılanıyor. Balyoz’a bakarak Ergenekon’un sonucunu da tahmin edebiliriz. 
1 numaralı sanık, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ‘’Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eski TCK’nın ‘’cürme teşebbüs’’ başlığını taşıyan 61. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 20’şer yıl hapis cezasına çevirdi.
MHP Milletvekili Korgeneral Engin Alan, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, eski Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Koramiral Kadir Sağdıç, Güney Saha Deniz Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Tuğamiral Fatih Ilgar, Koramiral Deniz Cora, Adana 6. Kolordu Komutanı emekli Korgeneral Nejat Bek, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bu ne anlama geliyor peki?
Bu generallerin rütbeleri ref’ edilecek. Yani kaldırılacak, yani alınacak… Mahkeme bu isimlerin onbaşı bile olamayacağını ayan beyan ortaya koydu, tescilledi. 
Soranlara söylüyorum: “Hâkimler beni dinler!”
Tabiî bizimkisi şaka!
Hâkimler vicdanını dinler! Türkiye’nin darbeler ülkesi olmaktan çıkması için, darbe ile yatıp kalkanların cezalandırılması gerekiyordu. Balyoz’u milletin kafasına indirmek isteyenler, hukukun balyozu ile karşılaştı. Dâvanın özü bu!
Peki bizim dâva yeniden görülür mü? 
Görülmezse ayıp olmaz mı? 


YENİ AKİT

YAZIYA YORUM KAT