1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hakim Berman: ’Atilla’yı Terörle İlişkilendirmeyin’
Hakim Berman: ’Atilla’yı Terörle İlişkilendirmeyin’

Hakim Berman: ’Atilla’yı Terörle İlişkilendirmeyin’

​​​​​​​Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları ile savcılık arasında uzlaşılamayan ihtilaflı on ayrı konuda, mahkeme kararını verdi.

23 Kasım 2017 Perşembe 22:35A+A-

Amerikan’ın Sesi sitesinin verdiği habere göre; Rıza Sarraf davasının asıldan görüleceği duruşmalar öncesinde, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları ile savcılık arasında uzlaşılamayan ihtilaflı on ayrı konuda, mahkeme kararını verdi.

Hakim Richard Berman, dün savcılığın duruşmaya çıkacak tanıklar, deliller ve usulle ilgili uzlaşılamayan on ayrı konuyla ilgili sunduğu başvuruyu değerlendirdi.

Hakim Berman, uzlaşılamayan on konuda savcılığın sadece bir talebini kabul etti. Yedi ayrı talebini reddetti, iki talebini de kısmen kabul etti. Böylelikle Atilla’nın savunma ekibi önümüzdeki hafta başlayacak duruşmalar öncesinde önemli bir avantaj elde etti.

“Atilla ne terör saldırısına katıldı ne de terör suçuyla itham ediliyor”

Hakim Berman, savcılığın Rıza Sarraf’ın İran devlet başkanına hitaben yazdığı ekonomik cihat başlatacakları konusundaki mektubunun jüriye sunulmasına talebini de reddetti.

Hakim Berman kararında, Atilla’nın terörle ilişkilendirilmemesi gerektiğinivurgulayarak, “Atilla, herhangi bir terör suçuyla itham edilmediği gibi herhangi bir terör saldırısına karışmamıştır. Davalı hakkında suçlamalar bellidir” yorumunu yaptı. Savcılığın mektubun seçilecek jüriye sunulması önerisini kabul etmedi.

Hakim Berman kararında, Atilla’nın ABD’de muhtelif konularda tanık olarak duruşmaya çıkartmak istediği kişileri de savcılığın karşı çıkmasına rağmen önümüzdeki hafta başlaması öngörülen duruşmalarda dinlenmesine hükmetti.

Rıza Sarraf yok sayıldı

Savcılıkla anlaşma yoluna gittiği öne sürülen Rıza Sarraf’ın adı seçilecek jüri, davayla ilgili temel konular, tanık ve deliller gibi ayrıntıların yer aldığı bilgilendirme çalışmalarının tartışıldığı son başvuru dilekçelerinde de yer almadı.

Rıza Sarraf’ın yapılacak duruşmalar öncesi oluşturulacak jüriyle ilgili hiç bir çalışmaya katılmaması iddiaları güçlendirdi.

Atilla’nın savunma ekibine bir avukat daha katıldı

Atilla, önümüzdeki hafta başlaması öngörülen jürili duruşmalar öncesinde savunma ekibine yeni bir avukat daha kattı. McDermott Will & Emery LLP hukuk firmasından Joseph B. Evans, Atilla’nın savunma ekibinde yer almasıyla ilgili resmi başvurusu mahkeme kayıtlarına geçti.

HABERE YORUM KAT