1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakaret Filmi İnternetten Kaldırılıyor
Hakaret Filmi İnternetten Kaldırılıyor

Hakaret Filmi İnternetten Kaldırılıyor

Hz. Muhammed'e hakaret içerikli film sosyal paylaşım sitelerinden bir bir kaldırılıyor.

26 Eylül 2012 Çarşamba 17:08A+A-

Türkiye'nin başlattığı girişim meyvelerini vermeye başladı. İslam'a ve Peygamber Efendimize hakaret içeren film, sosyal paylaşım sitelerinden bir bir kaldırılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, filmin internet sitelerinden kaldırılması için sadece Türkiye'de değil ABD’de de mahkeme kararı aldırdıklarını ifade etti.

İslam'a, Müslümanlara ve Peygamber Efendimize hakaret içerikli video için Türkiye'nin girişimleri sürüyor. Filmin internet sitelerinden kaldırılması için mahkeme kararı çıktı.

“Kınamakla Yetinecek Değiliz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kararı TRT Haber'in özel yayınında açıkladı.

Yıldırım, “Kınamakla yetinecek değiliz. Değerlerimize, peygamberimize hakaret eden Müslümanları aşağılayan o iğrenç girişimi engel olunması için elimizdeki tüm yasal meşru imkanları da kullanmaya karar verdik. Sayın Başbakanımızın bu yönde talimatı ve Bakanlığımıza BTK'ya TİB'e gelen binlerce şikayetleri de dikkate alarak bu filmin sosyal paylaşım sitelerinden gösterilen tüm linklerini kapatma kararı aldık. TİB evvelsi gün mahkemeye başvurdu. Bugünde mahkeme kararı çıktı. Ülkemizde bundan böyle bunun gösterimi artık olmayacak. Bu yasak paylaşım sitesinin yasaklanmasını öngörmüyor. Linkleri engelliyor" diye konuştu.

"ABD'de de Mahkeme Kararı Çıkartıldı"

Sadece Türkiye'de değil ABD’de de girişimlerin olduğunu ifada eden Yıldırım, "Bu konuda kesin ve net tavrımız devam ediyor. Bunu sadece biz yapmıyoruz. Amerika'da filmin kaldırılması için mahkeme kararı yayınlamış durumda" dedi.

Bakan Yıldırım, filmi göstermeye devam etmekte ısrar eden bir paylaşım sitesi ile ilgili farklı girişimlerin yapıldığını da vurguladı.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Telif hakları yasası ve biliyorsunuz. Filmde oynayan bazı oyuncular kandırıldıklarını, kendilerine anlatılan senaryoların farklı olduğunu dublajların kendi söyledikleri dışında bir şey olduğunu ifade ettiler. Bunları da dikkate alınarak paylaşım sitesine ‘hem telif hakkına riayet edilmeden hem de bu filmin aktörlerin itirazına rağmen yayınlamaya devam edemezsin’ denildi." (trt)

HABERE YORUM KAT