1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter Yandaşlarının Trablus Saldırısı Püskürtüldü
Hafter Yandaşlarının Trablus Saldırısı Püskürtüldü

Hafter Yandaşlarının Trablus Saldırısı Püskürtüldü

Trablus’un 20 kilometre doğusundaki Tacura’da darbeci asker Halife Hafter yandaşlarının başlattıkları saldırı Fecr-i Libya güçleri tarafından püskürtüldü.

18 Nisan 2015 Cumartesi 14:50A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya’nın başkenti Trablus’un 20 kilometre doğusundaki Tacura’da darbeci asker Halife Hafter yandaşlarının başlattıkları saldırı Fecr-i Libya güçleri tarafından püskürtüldü.

Milli Genel Kongre’ye bağlı Kurtuluş Hükümeti içişleri bakanı Muhammed el Bargasi Trablus merkezindeki Feşlum ve Tacura’da kontrolün sağlandığını açıkladı.

Hafter’e bağlı olduğu anlaşılan ve geçtiğimiz hafta silahlarını teslim etmesi istenen Abdullah Sasi komutasındaki 101. Tabur’un bunu reddetmesinden ve Hafter’den aldıkları emir ile “Trablus’u Kurtarmak” için harekete geçmeye başlamasından sonra çıkan çatışmalarda Hafter taraftarlarının ağır kayıp verdikleri ve taburun kontrol altına alındığı bildirildi.

Abdullah Sasi darbe yanlısı bir televizyona yaptığı açıklamada Cuma günü sabah saat beşin “Trablus’un Kurtuluşu” için saldırıların başlayacağı saat olarak belirlendiğini ancak Hafter’in saldırılardan sorumlu subaylarından İdris Madi’nin telefonlarını kapattığını ve Zintan güçlerinin de söz verdikleri halde dışarıdan destek vermediğini, dolayısıyla geri çekildiklerini ve kaybettiklerini söyledi. Sasi, Tacura’nın Hafter yandaşı olduğunu sandıklarını ancak bunda yanıldıklarını ve Tacura’da kontrolün tamamen Fecr-i Libya güçlerinde olduğunu söyleyerek geri gelecekleri tehdidinde bulundu.

Öte yandan Milli Genel Kongre adına Fas’taki görüşmelere katılan heyetin başkanı Salih Mahzum dünkü görüşmelerde imzalanacak nihai metinle ilgili iyimser olduklarını söyledi. Mahzum katılımcıların görüşmeler dışında çözüm olmadığında görüş birliği içinde olduklarını da ekledi. 

HABERE YORUM KAT