1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter: Bingazi'yi Almamıza BAE, Ürdün ve Mısır Yardım Etti
Hafter: Bingazi'yi Almamıza BAE, Ürdün ve Mısır Yardım Etti

Hafter: Bingazi'yi Almamıza BAE, Ürdün ve Mısır Yardım Etti

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin komutanı Hafter, Bingazi'yi ele geçirmelerinde kendilerine yardım eden ülkeleri sıraladı.

22 Eylül 2018 Cumartesi 19:58A+A-

Libya'nın doğusunda faaliyet gösteren "Libya Ulusal Ordusu"nun komutanı Halife Hafter, Bingazi'yi ele geçirmelerine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Mısır ve Cezayir'in yardımcı olduğunu açıkladı.

2017 yılının Temmuz ayında Hafter'e bağlı güçler, Libya'nın en büyük ikinci şehri olan Bingazi'yi üç yıl süren çatışmaların ardından ele geçirmişti. Çatışmalarda aralarında çok sayıda sivilin de bulunduğu binlerce kişi ölmüş, şehir de ciddi ölçüde tahrip olmuştu.

Fransa'nın da destek verdiği saldırılarda şehir, Bingazi Devrimciler Şura Konseyi'nden ele geçirilmişti.

BAE, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'ın desteğini alan Hafter Libya'nın doğusunda hakimiyet sahibi. Halife Hafter'in Rusya ve Fransa ile de yakın ilişkileri mevcut. Yaklaşık 20 yıl Amerika’da yaşayan Hafter'in ABD ile de önemli bağlantılarının olduğu ifade ediliyor.

Hafter güçlerinin içinde paralı askerlerin de büyük bir varlığı mevcut. Bu güçler ülkenin doğusunda insan hakları ihlallerine imza atmakla suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum