1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Haberlere Taşınan Barbarlık
Haberlere Taşınan Barbarlık

Haberlere Taşınan Barbarlık

Okmeydanı'nda solcu çetelerin linç girişimi birtakım medyada masumlaştırıldı ve hatta güzellemeler eşliğinde verildi.

19 Mart 2015 Perşembe 13:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Haber Türk Gazetesi bugün Okmeydanı’nda yaşanan planlı bir linç girişimini insanlık dışı bir mantıkla ‘meydan dayağı’ şeklinde lanse ederek güne başladı. Radikal ise bu linçi aynen tekrar ederek İslami sembollere ve Müslüman topluma karşı taşıdığı çirkinlik ve nefret duygularını yeniden izhar etme fırsatı buldu.

Haberin kısa hikâyesi şu: Muhammed Burak Sezer isimli bir genç Okmeydanı’nda bulunan Fatma Girik Parkı’ndan geçerken bir grup tarafından saldırıya uğruyor. Ağır darbeler alıyor ve üstü başı parçalanıyor. İhbar üzerine olay mahalline polis ve sağlık ekipleri geliyor. Genç adam hastaneye kaldırılırken de “hayatımda ilk kez buraya geldim” diyor.

M. Burak Sezer’in gazetelere yansıyan resimlerine bakınca dahi durumun vahameti net bir biçimde anlaşılıyor. Okmeydanı’nda üstlenen çeteler, kurtarılmış bölgelerinden izinsiz geçen Burak Sezer’e tepeden tırnağa adice ve zalimce olan bir ‘karşılama töreni’ yapmışlar. Her zamanki çeteci-eşkıya mantıklarıyla hareket ediyorlar belli ki. Kimsenin şaşırdığı yok elbette.

Asıl mesele Okmeydanı çetelerinin giriştiği böylesi bir çirkin saldırının tasvip edilircesine ve imrendirircesine kamuoyuna takdim edilmesinde.

Bakın Haber Türk muhabiri Eray Erollu olayı hangi kelime ve cümlelerle haberleştirmiş ve editörler de her tarafı nefret ve İslam düşmanlığı kokan, solcu çeteleri masumlaştıran bu metni haber diye onaylayıp servis etmiş:  

Okmeydanı’nda sürekli polisle çatışmaların yaşandığı Fatma Girik Parkı çevresinde dolaşan sakallı ve sarıklı bir kişiyi IŞİD’ci zanneden mahalle gençleri, şahsa meydan dayağı attı.”

Eray Erollu’nun haberi üç temel ilke üzerine inşa edilmiş: Okmeydanı’nda sürekli polisle çatışmaların olması normaldir. Bu bölgede sakallı ve sarıklı bir kişi dolaşması anormal olduğu için derhal tespit edilir ve müdahalede bulunması için bölgeye mahalle güvenlik timleri sevk edilir. Nihayet mahallenin güvenliğinden sorumlu gençleri kılık-kıyafetinden ötürü IŞİD’ci diye yaftaladıkları gence bir temiz meydan dayağı atarlar.

“IŞİD’Cİ SANILAN GENCE DAYAK!” başlığı gün ortasında şehrin merkezinde Baasçı sol çeteler tarafından kronik İslam düşmanlığından kaynaklanan vahşi bir saldırı için uygun görülmüş. Girişilen adi bir linç kelime oyunlarıyla sanki bir suçluya karşı yükselen infialden kaynaklanan ‘meydan dayağı’ymış gibi lanse ediliyor. Okmeydanı çetesi bir anda mahallenin namusunu koruyup kollayan gençler olarak lanse edilirken, ağır darbelerle kan dökülünceye kadar dövülen Burak Sezer’in başına gelen musibetler de sarık ve sakal cürmünü işlemesine hamlediliyor.

Eray Erollu nasıl bir muhabirdir, nasıl bir insanlık ve hukuk mantığına sahiptir bilemeyiz. Lakin Haber Türk gazetesinin  editör ve idarecileri bu çirkin ve edepsiz haberciliğe nasıl onay veriyorlar önce bunu anlamak gerekiyor. Fakat söz konusu haberin altına yazılan yorumlara göz atınca çarpıklığın muhabir ve editörlerle sınırlı olmadığına, epeyce bir okuru da kuşattığına esefle şahit oluyorsunuz.

Şu birkaç yorum okur profilinin psikolojik sağlığına ve toplum tasavvuruna ilişkin sağlam ipuçları sunuyor: 

“ben de norvecte tecavüze uğramıştım”,  “elinize sağlık yoldaşlar”, “durmak yok yola devam”,  “tekbir getirerek bağırdığı da öne sürülüyor”,  “mini etek giydi diye tecavüz ediliyo ama!!!” “halk artık cezayı kendi vermeye başladı libya gibi olduk”,  “insanlar arabistanda bile sarıkla dolaşmıyorlar..... konyada mayo ile dolaşsaydın gene o meydan dayağını yerdin.....herkes biraz dikkat etmeli giyimine kuşamına.....ortamına göre istersen çıplak dolaş.....ama yine de şiddet insanlık dışı birşey.....işidci ise ihbar yap polis değerlendirsin....”

haberturk-isidci-sanilan-gence-dayak-meydan-dayagi-haberi-okmeydani-linc000.jpg

***

MİLLİYET, İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ EŞLİĞİNDE…

Milliyet gazetesi ise yayınladığı bir videoda kanlar içinde ambulans bekleyen Burak Sezer'in uğradığı saldırının haberini IŞİD'in infaz görüntüleri eşliğinde okurlarına sundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum