1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Ha Gayret, Katile Kahraman Payesi Vermenize Az Kaldı!
Ha Gayret, Katile Kahraman Payesi Vermenize Az Kaldı!

Ha Gayret, Katile Kahraman Payesi Vermenize Az Kaldı!

Daha önce Esed’in tescilli işkencecisinin ardından “Suriyeli efsane komutan İsam Zahreddin yaşamını yitirdi” ifadesini kullanan Cumhuriyet şimdi de İdlib’de halkı vahşice katlederken düşürülen Rus jetinin pilotuna kahraman muamelesi yaptı!

05 Şubat 2018 Pazartesi 11:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed rejimi güçleriyle birlikte sistematik biçimde halkı katleden Rusya’nın bir uçağı önceki gün İdlib kırsalında mücahitlerce düşürülmüştü. Bu konuyla ilgili Cumhuriyet’te yer alan bir haber-yorum çok dikkat çekiciydi.

Katil Rus pilotu adeta kahraman yapan ve “Rus pilot cihatçıların eline geçmemek için el bombasını patlattı” diye başlık atan Cumhuriyet’in haberin devamında da aynı mesajı yansıtmaya çalıştığı görülüyordu.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasını olduğu gibi aktaran Cumhuriyet’in manşetin altına girdiği spot cümle de dikkat çekiciydi: “Suriye'nin İdlib kentinde cihatçıların düşürdüğü Rus uçağının pilotu canlı ele geçirilmemek için yanında bulunan el bombasını patlattı.”

Bu spot cümleyle aynı anda hem katilin övülmeye, hem de ‘cihatçılar’ diye adlandırılan mücahitlerin ne kadar tehlikeli ve vahşi yaratıklar olduğu mesajının verilmeye çalışıldığı anlaşılıyordu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum