1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Güneydoğu’dan Objektif Tesbitler Yansıtan Bir Feryad..
Güneydoğu’dan Objektif  Tesbitler Yansıtan Bir Feryad..

Güneydoğu’dan Objektif Tesbitler Yansıtan Bir Feryad..

Güneydoğu’da bir şehirde doktorluk yapmakta olan bir sağlık elemanının yazdığı uzuuun bir mesajdan da sözetmek gerekiyor..

06 Ekim 2015 Salı 19:36A+A-

Selahaddin E. Çakırgil'in yorumu:

Özellikle de Güneydoğu’dan çeşitli haber kaynaklarından farklı tesbitler, farklı yorumlar, farklı değerlendirmeler ve yansıtmalar geliyor..

Tabiatiyle, herkes kendi durduğu ve baktığı açıdan farklı yorumlar yapabilir, ve yapıyor..

Bu arada, öldürülmüş bir insanın boynuna bağlanmış bir iple bir polis aracının ardından sürüklendiği görüntüsü de internetlere düştü..

Bu gibi bir alçaklığı kim yapar, anlamak zor..

Velev ki, sözgelimi- bir kaç takım eylemlere karışmış, birkaç kişiyi öldürmüş veya yaralamış bir cânî v eterörist bile olsa bile, onu öldürenler aartık öldürdükten sonra bu gibi hayvanca duygularla tatmin peşindeler ise, o suçladıkları kişiden ‘daha insan’ sayılamazlar.. Öldürülmüş bir kimsenin cesedinden intikam almak istercesine ilkel, vahşî ve insanlıkdışı bir hareketi, başkaları yapsalar bile, insanlıktan nasibi olan bir kimsenin yapmaması gerekir ve yapanlar da alçaktır..  

Başbakan Davudoğlu konunun derhal soruşturulması emrini vermiş..

Bu sahne gerçek ise, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak faili-failleri insanlığa karşı suç işlemiş alçak kimseler olarak en ağır cezalarla tecziye edilmelidirler.

Ancak, bu sahnenin özellikle, ve sırf devleti ve güvenlik düçlerini güç duruma düşürmek ve dünya çapında bir karalama kampanyasına malzeme oluşturmak için yapılmış olabileceğini de unutmamak gerekir.

Unutmayalım, 1980-88 arasındaki İran-Irak Savaşı yıllarında, esir düşen Irak’lı bir askerin canlı olarak bir arabanın arkasından sürüklenişini yansıtan ve askerin kolunun kopmasıyla neticelenen korkunç bir film yayılmıştı dünyaya.. Tabiatiyle, lanetlemeler, ağır suçlamalar da ardından sökün etmlişti..

Yazının Devamı >>>