1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Güney Sudan'da Muhaliflere Af Kararı
Güney Sudan'da Muhaliflere Af Kararı

Güney Sudan'da Muhaliflere Af Kararı

Cumhurbaşkanı Mayardit, yardımcısı ve isyancıların eski lideri Machar'a bağlı silahlı muhalifler hakkında af kararı çıkardı.

14 Temmuz 2016 Perşembe 14:40A+A-

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, yardımcısı ve isyancıların eski lideri Riek Machar'a bağlı silahlı muhalifler hakkında af kararı çıkardığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Wek Ateny, başkent Cuba'da yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Mayardit'in, Machar liderliğindeki silahlı muhalif grup mensupları hakkında af çıkardığını belirterek, söz konusu affın bugünden itibaren uygulamaya konulacağını ifade etti.

Ateny, söz konusu af kararına ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da hükümete bağlı güvenlik güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında cuma günü başlayan ve kentin farklı bölgelerinde devam eden çatışmalarda 270 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Afrika Birliği ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesinin (IGAD) gözetiminde gerçekleşen barış görüşmeleri sonucunda, Mayardit hükümeti ile Machar taraftarı silahlı muhalif gruplar, 17 Ağustos 2015'te "tartışmalı tüm tarafların katılımıyla 3 yıl süreli geçici bir hükümet kurulmasının ardından genel seçimlere gidilmesini" öngören anlaşmayı imzalamıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT