1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gündoğdu: “BBP, İleride MHP’yle Birleşebilir!”
Gündoğdu: “BBP, İleride MHP’yle Birleşebilir!”

Gündoğdu: “BBP, İleride MHP’yle Birleşebilir!”

BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, BBP'nin MHP söylemi içerisine girdiğini savunarak "MHP ile birleşebileceğini söyledi.

20 Kasım 2014 Perşembe 12:36A+A-

BBP'nin çizgisinde son 7-8 aydır değişimler ve sapmalar olduğunu vurgulayan Gündoğdu konuk olduğu Kanal A'da şunları söyledi:

"BBP son günlerde MHP'nin parti savunuculuğuna büründü. Benim partim, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhuna, duruşuna aykırı bir yerde duruyor. Biz 2010 referandumunda 'Evet' diyerek parti olarak tarihi bir yerde durduk.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalif partilerin duruşunu anlarım ama kendi partimin, alnı secdeye giden partimin duruşunu anlamıyorum. Sağ kesim Sayın Cumhurbaşkanı'na oy verdi.

Erdoğan'ı karşısında durmalarını anlamıyorum

Partinin 99 kurucusu vardır, şu an üç beş kişi kaldı. Parti kurucularından Durmuş Şeker istifa etti. Duruşa karşı çıktı. 'CHP'nin durduğu konsepte nasıl dururuz?' dedi. Neden Cumhurbaşkanı'nın karşısında olduklarını anlamıyorum. Zaman Gazetesi'nin baş yazarı 'Güneydoğu'da oyu BDP'ye verdik' diyor. Nasıl buna vicdanları yetiyor? Malum yapı bize oy vermedi.

Halk bunları görmüyor

Türkiye'nin oy verdiği bir parti ve kişi var. Kurulan partiler yapıcı eleştiriden uzak olacaklar. Tamamen 2015 seçimlerine yönelik AK Parti'yi yıkma girişimleri. CHP ve MHP'de ulusalcılar bir tarafta, MHP'ye yakın kesimler de MHP çatısı altında toplanacak. Bu sağlıklı netice vermez. Çünkü önemli olan halkın görmesi, halk bunları görmüyor.

Partinin genel merkezinde bulunan kişiler misyonu temsil ettiklerini iddia ediyorlar. Önemli olan o misyonu sağa sola yalpalatmadan belli doğrultuda götürmek. Yani o misyonu fırıldaklık yapmadan, kurulduğu günkü duruşu ile götürerek bu işi neticeye vardırmak gerekir.

Son 7-8 aydır BBP, misyonundan çok uzak bir yerde duruyor. Ne olduysa 17 Aralık operasyonlarından sonra oldu. Davutoğlu şu an bizden daha iyi milliyetçilik yapıyor. Alkışlamayayım da ne yapayım?

BBP, MHP ile önümüzdeki günlerde birleşebilir

Son günlerdeki duruş itibari ile BBP, MHP'den farklı bir söylem kullanmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görüşmeler oldu. Bu görüşmelerde neler olduğunu hemen hemen biliyoruz. Bunun neticesinde de BBP ve MHP birleşecek gibi gözüküyor. BBP ile MHP önümüzdeki günlerde birleşebilir. Tabi eğer tabanı arkasında tutabilirse. Buna karşı çıkacaklardır."

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT