1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gülücük 17 Yardım Kafilesi Gazze'ye Ulaştı
Gülücük 17 Yardım Kafilesi Gazzeye Ulaştı

Gülücük 17 Yardım Kafilesi Gazze'ye Ulaştı

Kilometrelerce Gülücük 17 Yardım Kafilesi Gazze'ye Ulaştı.

26 Ekim 2012 Cuma 13:09A+A-

Gazze ahalisi bayram sevincini ve mutluluğunu Kilometrelerce Gülücük 17 kafilesiyle birlikte yaşıyor. Siyonist işgalcilerin insanlık dışı ambargolarını kırmak ve Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla yollara çıkan kafile Kurban bayramı arefesi (25 Ekim Perşembe) akşamı Gazze'ye ulaştı.

Rafah kara sınırı kapısından Gazze bölgesine giriş yapan Kilometrelerce Gülücük 17 yardım kafilesinin, insanlık dışı ambargoyu protesto eden gönüllülerin getirdiği 50 ton un ile 40 ton ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırdığı bildirildi.

Mısır yönetiminin önceden bu tür yardımların siyonist işgalcilerin kontrolündeki Kerem Ebu Sâlim kapısından sokulmasını şart koşması nedeniyle zorluk çeken yardım kafilelerinin ilk kez bu kadar sık bir arayla Rafah kapısından giriş yaptığı ve yardım soktuğu ifade edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak amacıyla bu kez Rafah'tan girişi çok kolaylaştırdığı belirtildi.

Dünyanın değişik ülkelerinden 113 gönüllü de Gazze halkının özgürlük mücadelesine destek amacıyla Kilometrelerce Gülücük 17 kafilesi içinde Gazze'ye ulaştı ve Kurban bayramını burada geçirmeyi planlıyor.

FEM

HABERE YORUM KAT