1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülerce: Pensilvanya'nın Telefonuyla Durduruldum
Gülerce: Pensilvanya'nın Telefonuyla Durduruldum

Gülerce: Pensilvanya'nın Telefonuyla Durduruldum

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce,"17 Aralık'taki darbe girişiminde sonra bir şeyler yapmaya çalıştım, Pensilvanya arayıp durdurdu" dedi.

27 Nisan 2015 Pazartesi 08:27A+A-

Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, 20 Aralık 2014'te yaşananları anlattı ve cemaatle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gülerce, '7 Şubat 2012'deki MİT krizinden itibaren Mayıs 2014'te Zaman'dan ayrıldığım güne kadar çizgim bir denge götürmekti. Acaba sulh olabilir mi diye girişimlerim oldu ve engellendim' dedi. 
 
17 Aralık'ta darbe girişimi olduğunu söyleyen Gülerce, 'İş kötüye gidiyor diye hamle yaptım, Pensilvanya'dan arandım' diye konuştu. Gülerce şunları söyledi: 
 
'Kimlerin 'bir adım daha ileri gitme' dediğini, Pensilvanya'dan 10 dakika arayla hangi iki kişinin aradığını açıklayacağım. İş kötüye gidiyor mutlaka bir girişimde bulunmam lazım diyerek Ankara'da yaptığım bir hamle var. Bir yemekte bir insana ricada bulundum, hamlemle ilgili. Lokantadan bahçeye çıkınca 10 dakika arayla Pensilvanya'dan iki kişi aradı. İkinci kişi diyor ki; 'Şu anda ne yapıyorsan bir adım daha iler gitme.' Ben zaten orada 20 Aralık günü kesin kararımı verdim. Fethullah Gülen sulh istemiyor. Çünkü benim attığım adım sulh adımıydı. Ama Pensilvanya'dan gelen iki telefonla durduruldum.'

Gülerce bu açıklamaları Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında yaptı.

(Haber7)

HABERE YORUM KAT