1. HABERLER

  2. HABER

  3. Güler: Şam'a Dayanışma İçin Gidiyoruz
Güler: Şam'a Dayanışma İçin Gidiyoruz

Güler: Şam'a Dayanışma İçin Gidiyoruz

Beşar Esed'le görüşmek için Şam'a gidecek olan heyette bulunan Birgül Ayman Güler bunun bir dayanışma gezisi olduğunu söyledi. Abdüllatif Şener ise heyete ‘ayrı bir kimlik olarak katıldığını' belirtti.

27 Şubat 2015 Cuma 22:51A+A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başkanlığındaki bir heyetin, Suriye'de yüz binlerin katili Esed’le görüşmek üzere Şam'a gideceği açıklandı.

Beşar Esed'le görüşecek 13 kişilik heyette Milletvekilleri Süheyl Batum ve Birgül Ayman Güler'in yanı sıra Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de bulunuyor.

Beşar Esed'den istenen randevu talebine olumlu yanıt gelmesinin ardından seyahate çıkacak heyet, resmi görüşmeler yaparak, Şam yönetimiyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak. Heyette yer alan Güler ve Şener, konuyu Sputnik Haber Ajansı'na değerlendirdi.

‘BU BİR DAYANIŞMA GEZİSİ'

Esed’e yapılacak ziyaretin dayanışma gezisi olduğunu vurgulayan Güler, şunları ifade etti:

"Ateş hattındaki komşularımız Irak ve Suriye'nin, toprak bütünlüğünden yanayız. Orada büyük bir vatan savunması veriliyor. Bu savunmayı veren güçlerin uluslararası alanda durumu anlatma imkânı ellerinden alındı. Biz gidip doğrudan kendileriyle görüşüp, Suriye'de olan biteni kendi ağızlarından dinleyeceğiz. Suriye halkının refahı ve Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda kalbimizin, aklımızın onlarla birlikte olduğunu dile getireceğiz."

‘SURİYE'DEKİ GELİŞMELER TÜM DÜNYAYI ETKİLİYOR'

Şener ise Suriye ve Irak'taki gelişmelerin tüm bölge ülkelerini ve dünyayı etkilediğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Irak ve Suriye bizim komşumuzdur. Bu bölgede ortaya çıkan istikrarsızlık, kuralsızlık, eli silahlı grupların oluşumu her zaman bölge ülkelerini rahatsız edecek, siyasi ve ekonomik pek çok probleme yol açacaktır. Bu nedenle Türkiye'nin ve bölgenin selametini isteyen herkesin konu üzerinde düşünmesi lazım."

Ziyarete ‘heyetle beraber ancak ayrı bir kimlik olarak, kendi bakış açısıyla katıldığını' vurgulayan Şener, seyahat sonrası edindiği izlenimlere göre bölge ve ülke açısından en doğru çözüm neyse, bunun politika haline dönüşmesi için çaba harcayacağını kaydetti.

Şener son olarak, "Bir ülkede devlet egemenliğini tahrip ederseniz, o ülke eli silahlı terör örgütlerinin yerleşim alanı haline gelir. Hem o ülkede hem de komşu ülkelerde insan hakları ihlalleri başta olmak üzere ekonomik ve siyasi pek çok tahribat yaparlar. İstikrara ulaşabilmek için bu terör örgütlerinin barınamayacağı zemini oluşturmak lazım" diye konuştu.

Kaynak: Haber 10

HABERE YORUM KAT

5 Yorum