1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Gülencilerin Kanalında İğrenç Karikatürlere Güzelleme
Gülencilerin Kanalında İğrenç Karikatürlere Güzelleme

Gülencilerin Kanalında İğrenç Karikatürlere Güzelleme

Gülen hareketinin haber kanalı olarak bilinen Bugün TV'de Pelin Batu tarafından hazırlanan "Yakın Tarihle Yüzleşme" programında Fransa'daki bir mizah dergisinde ve Cumhuriyet'te yayınlanan iğrenç karikatürler aklanmaya çalışıldı.

17 Ocak 2015 Cumartesi 11:14A+A-

Gülen hareketinin haber kanalı olarak bilinen Bugün TV'de Pelin Batu tarafından hazırlanan "Yakın Tarihle Yüzleşme" programında Fransa'daki bir mizah dergisinde ve Cumhuriyet'te yayınlanan alçak karikatürler aklanmaya çalışıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre Bugün TV'de yayınlanan ve Pelin Batu'nun sunuculuğunu yaptığı Yakın Tarih'le Yüzleşme programına Hıfzı topuz ve karikatürist Bahadır Boysal katıldı. Programda Fransa'da yaşanan saldırı ve karikatür konusu tartışıldı.

Programda Fransa'da ve Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve Hz. Muhammed'i hedef alan alçakça karikatürlere destek verildi. Tartışmada kullanılan sözler ifade özgürlüğünü aşan hakaret durumlarını masum gösterme noktasına geldi. Hıfzı Topuz ise Cumhuriyet gazetesi yazarlarını savunup olaylar arasında "Cumhuriyet rejimine saldırı" şeklinde konuyla alakasız bir irtibat kurdu.

Batu, programın bir bölümünde Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel'in bir yazısına atıf yaparak Fransa'da yaşananların Fransa'nın Madımak'ı olduğu şeklindeki çirkin benzetmeye destek verdi. Türkiye'de birçok muhalif basının yayın hayatını sürdürdüğü halde basın hayatını istibdat dönemi olarak ifade etmesi şaşırttı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum