1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Gülen Medyası Dilini mi Yuttu?
Gülen Medyası Dilini mi Yuttu?

Gülen Medyası Dilini mi Yuttu?

Yolsuzluk gündeminin yılmaz takipçisi rolüyle sahnede arzı endam edenlerin Ataşehir meselesinde takındıkları suskunluk neyin peşinde olduklarını ortaya koyuyor!

12 Temmuz 2015 Pazar 16:22A+A-

Ataşehir’de CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi ailesinin merkezinde yer aldığı ve Kılıçdaroğlu’nun da dahil olduğu rezidans yolsuzluğu konusu nedense bazılarının dikkatini hiç ama hiç çekmemiş görünüyor.

Konuyla ilgili olarak örneğin Zaman gazetesi dut yemiş bülbüle dönmüş, susuyor da susuyor! Kim bilir belki mahkeme kararıyla kesinleşmemiş iddialarla ilgili olarak yayın yapmama ilkeleri vardır, ondan bu topa girmiyordurlar!

Aynı çevreyle bağlantılı Taraf’ın tutumu ise daha da ilginç.

İnternette arama sayfalarına girip Taraf ve Ataşehir yolsuzluğu kelimelerini yazdığınızda karşınıza bir sürü haber çıkıyor ama ne hikmetse bunlar hep 2012 yılına ait haberler. Bugüne bir türlü gelememişler!

İlginç olan ise Mehmet Baransu imzasıyla 2012 yılında İlgezdi’nin marifetlerinin en ince detayına kadar ortaya dökülmüş olması. (http://arsiv.taraf.com.tr/haber-buz-gibi-arsa-usulsuzlugu-110148/) Baransu, Taraf’ta konuyu çok sıkı takip etmiş ve İlgezdi’nin o dönem resmen kimyasını bozmuş! (http://arsiv.taraf.com.tr/haber-atasehir-tam-organize-109518/)

Malumdur, o dönemde Gülen Cemaati ve medyadaki uzantıları, türevleri hükümete yakın, CHP’ye ise karşıt konumdaydılar.

Bugün Taraf’a baktığınızda ise ya konunun hiç gündemleştirilmediğini ya da ancak İlgezdi savunusu şeklinde haberleştirildiğini görebiliyorsunuz. Örneğin 3 Temmuz 2015’deki şu yayın gibi: (http://www.taraf.com.tr/politika/chpli-baskan-o-iddialara-isyan-etti/ )

Ne kadar garip değil mi, sen 3 yıl önce ortada dönen dolapları en ince detayına kadar açığa çıkar, faş et! Kimse konuyu bilmezken, konuşmazken ortalığa dök, sonra tüm kamuoyunun gündemine saçıldığında ise aynı konuyla ilgili tek kelime söz etme!

Aradaki zaman zarfında ortaya çıkan çelişkinin hükümete karşı tavır almış olmanın ve CHP ile yakınlaşmanın neticesi olarak görülebileceği bu kadar mı bilinmez! Başka pis hesaplar olduğuna dair iddialar da yabana atılacak cinsten değil. Aralık 2012’de Mehmet Baransu’nun İlgezdi’yi sıkıştırmasının ardından Ataşehir Belediye Başkanının Cemaate boyun eğdiği, okul yapımına izin verdiği ve benzeri iddialar hiç de yabana atılır şeyler gibi gözükmüyor. Konu hakkında Star gazetesinde yayınlanan şu haber fikir verebilir: (http://haber.star.com.tr/guncel/mehmet-baransu-ile-chpli-ilgezdi-arasindaki-sok-baglanti/haber-1041741)

Sonuçta ortada gerçekten dört dörtlük bir rezalet var. Yolsuzluk, usulsüzlük gündeminin tam ortasında sözde dürüstlük şampiyonu medya organlarının ne kadar kirli bir ağ içinde bulunduklarının göstergelerini sunan manzaralar bunlar.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum