1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gülden Sönmez ve Emine Yıldırım Tacikistan'da Gözaltına Alındı
Gülden Sönmez ve Emine Yıldırım Tacikistan'da Gözaltına Alındı

Gülden Sönmez ve Emine Yıldırım Tacikistan'da Gözaltına Alındı

Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercümanları Malik Zaur Beg herhangi bir gerekçe gösterilmeden Tacikistan'da gözaltına alındı.

22 Ocak 2016 Cuma 20:18A+A-

Tacikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilere yönelik hak ihlallerini incelemek üzere Duşanbe'ye gelen avukatlar Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ile tercümanları Malik Zaur Beg herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

Türkiyeli avukatlardan oluşan heyet, Tacikistan'da tutuklu bulunan hukukçu ve gazetecilerle görüşmeler için çalışmalar başlatmıştı.

5 avukat ve 1 Azeri tercümanın bulunduğu heyet, ülkede tutuklu bulunan isimlere yönelik insan hakları ihlallerini incelemek için harekete geçti. 21-23 Ocak tarihlerinde hayata geçirilmesi beklenen görüşmeler öncesinde skandal bir hukuksuzluk yaşandı.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de konaklayan İnsan Hakları İnceleme Kurulu üyesi Gülden Sönmez, Emine Yıldırım ve tercüman Malik Zaur Beg konakladıkları otelde hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı.

İHH kısa bir açıklama yaptı:

İHH Yön. Kurulu ve Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu üyesi Av. Gülden Sönmez Tacikistan'da polis tarafından hukuksuzca gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum