1. HABERLER

  2. HABER

  3. Guantanamo'daki Esirden Eşine Mektup
Guantanamodaki Esirden Eşine Mektup

Guantanamo'daki Esirden Eşine Mektup

Guantanamo hapishanesinde 'İngiltereli' bir tutsağın, eşine yolladığı mektuplar yaşanan acıyı gözler önüne seriyor.

13 Şubat 2012 Pazartesi 16:01A+A-

ABD, yıllardır hukuksuz bir şekilde Müslüman esirleri Guantanamo'da tutuyor... 

“Bana Eski Yöntemle İşkence Yapın!”

ABD'nin Küba'da bulunan Guantanamo esir kampında 10 yıldır tutuklu bulunan Suudi Arabistan asıllı Şakir Amir’in mektuplarında yer alan, “Lütfen bana eski yöntemlerle işkence yapılsın… Burada bizi hem aklen hem de fiziksel anlamda yok ediyorlar ancak hiçbir iz bırakmıyorlar.” sözleri dikkat çekti.

Amir’in hücresinden yazdığı mektuplar ilk kez Independent tarafından yayımlandı.

Şu an 45 yaşında olan Amir, beş yıl önce İngiltere'de İngiliz bir kadınla evlenerek dört çocuk babası oldu, ancak en küçük oğlunu henüz hiç göremedi.

Planet'te yer alan habere göre geçen yıllar boyunca, vücut ağırlığının yüzde 40’ını kaybeden Amir hakkında, Bush yönetimi 2007'de, Obama yönetimiyse 2009'da, aklanması ve salıverilmesi yönünde karar verdi. Buna rağmen hala serbest bırakılmayan Amir'in tutukluluğuna son verilmesi için İngiltere defalarca talepte bulundu.

EŞİNE DURMADAN MEKTUP YAZDI

Independent'ın, Amir'in eşine yazdığı mektuplardan alıp yayımladığı bazı alıntılar şöyle:

"Ağustos 2002 - Yazmaktan elim ağrıyor, sırtım tutuldu. Yaşlanıyorum. 41 yaşındayım ama 50 gibi hissediyorum. Romatizmam ve böbrek rahatsızlığım var. İşitmede, görmede sorun yaşıyorum."

"Mart 2005 - Yaşamımın ruhusun. Kalbimin seçtiğisin. Gözümün nurusun... Benim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsin. Sen kırılırsan ben de kırılırım. Sen güçsüzleşirsen ben de güçsüzleşirim. Ölürsen ölürüm. Ruh eşimsin. Güçlü durmana ihtiyacım var."

"Ağustos 2008 - Sevgilim, evet çok kilo kaybettim, evet çok hastalığım var, görmem bozuldu, kemiklerim ağrıyor ve saçlarım beyazladı. Evet, yaşlandım. Ama kalbim hala genç, zihnim güçlü."

HİÇ MAHKEMEYE ÇIKMADI

Amir'in avukatı, müvekkili hakkında hiçbir suç ortaya konulamadığı gibi, şu ana dek mahkemeye çıkarılmadığını belirtiyor.

Guantanamo hapishanesinden sızan bilgilere göre, Amir, Afganistan'da Tora Bora da dahil olmak üzere bazı çatışmalarda Afgan askeri birliklerini yönetmekle suçlanıyor. Bu dönemde, ailesine El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin tarafından maddi yardım yapıldığı da öne sürülüyor.

İnsan hakları savunucuları, Amir ve onun durumundaki diğer Guantanamo mahkumlarının salıverilmesi için yıllardır protesto gösterileri yapıyor ama ABD hala onları esir tutuyor. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum