1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş’e “10. Yıl” Sürprizi
Grup Yürüyüş’e “10. Yıl” Sürprizi

Grup Yürüyüş’e “10. Yıl” Sürprizi

Diyarbakır’daki “Üniversiteliler Buluşması”nda Özgür Üniversiteli gençler Grup Yürüyüş’e 10. Yıl sürprizi yaptı.

08 Mayıs 2014 Perşembe 17:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür -Der Diyarbakır Şubesi’nin altıncısını düzenlediği “Üniversiteliler Buluşuyor” programının açılış gecesine katılan Grup Yürüyüş, bir sürprizle karşılaştı.

Programda konuşan gazeteci-yazar Adem Özköse’nin sözlerini tamamlamasının ardından ışıklar söndü ve sahneye davet edilmeden önce perdeye Grup Yürüyüş’ün tarihinden kareler yansıtıldı. Kurulduğu Mayıs 2004 yılından bugüne meydanlardan ve salon konserlerinden fotoğrafların yer aldığı sinevizyon devam ederken Özgür Üniversiteli gençler üzerinde “10. Yılında Meydanların Sesi Olan Grup Yürüyüşümüz Daim Olsun!” yazılı bir pankart açarak sahneye çıktılar ve sloganlar eşliğinde Grup Yürüyüş sahneye davet edildi.

“Hakkın Yanında Grup Yürüyüş” sloganlarıyla sahneye çıkan Grup Yürüyüş mensupları heyecan ve mutluluklarını gizleyemezken atılan sloganı da dua olarak kabul ettiklerini ve Allah’tan her daim hakkın yanında yer alanlardan olmayı dilediklerini ifade ettiler.

İskilib'i "Cevahir" Yazsın Deyin Şaire

Daha sonra konsere başlayan Grup Yürüyüş'ün ümmet ezgileri ve marşlarına gençler coşkuyla eşlik ettiler. Türkçe, Arapça ve Kürtçe eserlerle salonu coşturan Grup Yürüyüş, özellikle Suriye ve Mısır direnişlerine ithaf ettiği marşlarla duyarlılık ve sorumluluk çağrısında bulundu. Grup Yürüyüş, İskilipli Atfı Hoca ve Şeyh Said için bestelediği eseri de ilk kez seslendirdi.

Grup Yürüyüş, Facebook ve Twitter hesaplarından da Özgür-Der Üniversite Gençliğine böyle teşekkür etti:

“Diyarbakır'da Özgür-Der Üniversite Gençliğinin yaptığı 10. YIL sürprizinden duyduğumuz memnuniyeti ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalır. Oldukça duygulandık. Teşekkürler gençler. Rabbimiz çalışmalarınızı bereketlendirsin. Tevhid, adalet, özgürlük yolunda her daim birlikte yürüyelim inşallah.”

grup-yuruyus-10-yasinda-diyarbakir-universiteliler-bulusuyor-ozgurder-gencligi04.jpg

grup-yuruyus-10-yasinda-diyarbakir-universiteliler-bulusuyor-ozgurder-gencligi01.jpg

grup-yuruyus-10-yasinda-diyarbakir-universiteliler-bulusuyor-ozgurder-gencligi05.jpg

grup-yuruyus-10-yasinda-diyarbakir-universiteliler-bulusuyor-ozgurder-gencligi02.jpg

grup-yuruyus-10-yasinda-diyarbakir-universiteliler-bulusuyor-ozgurder-gencligi03.jpg

grup-yuruyus-diyarbakir6.jpg

www.facebook.com/grupyuruyus

www.twitter.com/grupyuruyus

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum