1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş, Karabük Üniversitesi’nde Konser Verdi
Grup Yürüyüş, Karabük Üniversitesi’nde Konser Verdi

Grup Yürüyüş, Karabük Üniversitesi’nde Konser Verdi

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda “Kudüs Gecesi” etkinliği yapıldı. Etkinlikte Grup Yürüyüş konser verdi.

22 Aralık 2014 Pazartesi 20:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Karabük Gençlik Hareketi, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Vizyoner Gençlik Merkezi, Genç Memur-Sen ve Ensar Vakfı'nın imza attığı “Kudüs Gecesi” programına hassaten imam hatip lisesi öğrencilerinin katkısı dikkat çekti.

“Yürü kardeşim ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin!” spotuyla yapılan programa konuşmacı olarak katılan Musa Biçkioğlu, Kudüs’ün Müslümanlar için ifade ettiği önemi anlatan bir tebliğ sundu. Kudüs merkezli tarihsel gelişmelere ve Kudüs için verilen mücadelelere değinen Biçkioğlu, günümüzde de Siyonist İsrail’in Kudüs’ü İslamsızlaştırma ve topyekûn işgal politikasına dikkat çekti. Kudüslü Müslümanların İslam ümmetinin emanetlerine nasıl sahip çıktığına dair gözlemlerini de paylaşan Biçkioğlu, Kudüs’ü yalnız bırakmamak ve Mescid-i Aksa’yı her daim gündemde tutmak gerektiğini söyledi.

Gençlerin şiir okuduğu ve Kudüs’le ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı gece Grup Yürüyüş konseriyle devam etti.

Grup Yürüyüş, Filistin-Kudüs temalı eserlerinin yanı sıra İslam coğrafyasındaki direnişleri konu edinen eserlerini seslendirdi. Çok sayıda istek alan Grup Yürüyüş’ün marşlarına katılımcılar da coşkuyla eşlik etti.

Etkinlik, üniversitedeki programın ardından Safranbolu’da bulunan Vizyoner Gençlik Merkezi’nde yapılan çay sohbeti ile sona erdi.

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-01.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-05.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-06.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-04.jpg

musa-bickioglu.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-03.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-07.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-08.jpg

grup-yuruyus-karabuk-universitesi-konseri-11.jpg

 

HABERE YORUM KAT