1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş, Bingöl Üniversitesinde Konser Verdi
Grup Yürüyüş, Bingöl Üniversitesinde Konser Verdi

Grup Yürüyüş, Bingöl Üniversitesinde Konser Verdi

Grup Yürüyüş, üniversite konserleri Bingöl’de devam etti. Bilgi ve Düşünce Kulübü’nün düzenlediği konsere yoğun katılım oldu.

14 Mart 2014 Cuma 09:56A+A-

RAMAZAN BERDİBEK / HAKSÖZ-HABER

Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi’nde konser veren Grup Yürüyüş, seslendirdikleri kardeşlik ve direniş ezgileriyle başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasına duyarlılık çağrısında bulundu.

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Kulübü’nün Rektörlük Konferans Salonunda düzenlediği “Suriye Halkıyla Dayanışma Kermesi ve Grup Yürüyüş Konseri” yoğun ilgi gördü.

Suriye ve Mısır’da yapılan zulümlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, ‘İslam dünyasında emperyalist devletler ve yerli işbirlikçilerinin yaşattığı zulümlere’ dikkat çekti.

Yılmaz, “Bizler peygamberlerin varisleriyiz, onların açtığı yoldan yürümeliyiz. Adem'den Muhammed (s)’e kadar gelen vahyi süreçlerde, bütün resuller insanları vahiyle uyararak onları uzak kaldıkları fıtratlarıyla buluşturmaya çalıştılar. Bizler bugün İslam dünyasında büyük bir kavgaya şahit oluyoruz. Bu, ümmetin yeniden var olma davasıdır. Son iki asırda tohumları atılan uyanış çabalarının bir süreği olan bugünkü uyanış süreci, bizlere Afganileri, Abduhları, Hasan El Bennaları, Seyyid Kutupları, Abdülkadir Udehleri ve Zeynep Gazalileri hatırlatıyor. Onların başlattığı uyanış çabaları bugün diktatörlükler karşısında büyük bir kıyam hareketine dönüşmüştür.

Suriye ve Mısır ağırlıklı olmak üzere yaşanan savaşta bizlere düşen sorumluluk kardeşlerimizle dayanışma ruhunu ve imkanlarını diri tutmak ve büyütmektir. Bizler bu bilinçle ifsadın, tuğyanın, zulmün karşısında insanları vahiyle buluşturma sorumluluğunu yerine getiren şahitler olmalıyız. Peygamberler insanlar üzerine şahitliklerini yerine getirdiler. Bizler de peygamber varisleri olarak insanlara şahit olmalıyız. Bu takdirde Rabbimiz ezilenlere, mazlumlara vaat ettiği varisliği mümkün kılacaktır. O, vadinden dönmez” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yoğun sevgi gösterisiyle sahneye çıkan Grup Yürüyüş, Suriye ve direniş temalı marşları ile doyumsuz bir konser verdi.

İslam dünyası arasına çizilen sınırların anlamsız olduğunu belirten Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan, “Biz bir ümmetiz, sınırlara hapsolmayan bir kardeşliğe inanıyoruz. Türk, Kürt, Arap, hepimiz bu ümmetin parçalarıyız. ‘Ne mutlu ben Müslümanlardanım, ne mutlu Müslümanım!’ diyene.” diyerek konserde seslendirecekleri ezgileri zulme uğrayan, esaret altında olan, sürgün edilen mazlumlara; zalimlere karşı direnenlere, tüm şehitlere armağan ettiklerini söyledi. Suriye’de yaşanan vahşete de dikkat çeken Aslan, son albümleri ‘Hurriyya’ hakkında bilgiler verdi. 

Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve Arapça eserlerin seslendirildiği konser boyunca Grup Yürüyüş'e özel istek yağdıran dinleyiciler her şarkıya coşkulu bir şekilde eşlik ettiler. Konser sonunda çocukları sahneye davet eden Grup Yürüyüş, yine dinleyicilerin yoğun talebi üzerine konserin finalini “Yalla İrhal Ya Beşşar u Yalla İrhal Ya Sisi” ile yaptı.

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-grup-yuruyus-konseri-01.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-mustafa-yilmaz.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-grup-yuruyus-konseri3.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-konseri-03.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-grup-yuruyus-konseri5-001.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-konseri-04.jpg

bingol-universitesi-bilgi-ve-dusunce-kulubu-grup-yuruyus-konseri4.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum