1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Graham Fuller 'Fethullah Gülen'i Himaye Etmede Israrcı
Graham Fuller 'Fethullah Gülen'i Himaye Etmede Israrcı

Graham Fuller 'Fethullah Gülen'i Himaye Etmede Israrcı

CIA eski Ortadoğu istasyon şeflerinden Graham Fuller, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen Cemaati'nin olmadığını öne sürerken, Gülen Haraketi'ni de 'Gerçek İslam, bu' diye sunmayı sürdürüyor.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 14:24A+A-

İslam dünyası ile ilgili önemli çalışmalara imza atmış ABD Merkezi Haberlama Teşkilatı'nın (CIA) eski direktörlerinden Graham Fuller, Türkiye'deki darbe girişiminin arkasında Gülen Cemaati'nin olmadığını öne sürdü.

ABD'de yayın yapan Huffington Post'da bir yazı kaleme alan Graham Fuller, "Geçen hafta Erdoğan'a karşı düzenlenen başarısız darbe girişiminin arkasında Gülen'in olmadığına inanıyorum. Elbette elde kanıt olmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil. Erdoğan zaten darbeden önce Hizmet'e büyük bir darbe vurmuştu. 2013 yılında hakkında Gülen taraftarlarınca çıkarılan yolsuzluk haberleri ile Erdoğan çılgına döndü. Hizmet üyelerine, destekçilerine, çalışanlarına, televizyon kanallarına, gazetelerine, okullarına ve sosyal kurumlarına bir saldırı başlattı." dedi.

Gülen cemaatinin demokrasi yanlısı olduğu öne süren Fuller, "Erdoğan'ın Hizmet'i "terörist yapılanma" olarak tanımlaması hareket hakkında az da bilgisi olanlara çok saçma gelecektir, zira Hizmet barış ve diyaloğa çok büyük önem vermektedir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Pensilvanya şehrinde yaşayan Fethullah Gülen'in vize almasında aracı olduğunu belirten Fuller, "Gülen'in ABD için bir güvenlik tehdidi olabileceğine inanmadığımı belirttim" dedi.

Graham Fuller, Bush yönetiminin Fethullah Gülen'i sınır dışı etmek istediğini ancak CIA ve FBI yetkilisi olarak Gülen hakkında ifadelerinin değerlendirilmede bulundurulmasını istediğini de söyledi.

FULLER VE 17 KİŞİ FETHULLAH GÜLEN İÇİN KEFİL OLMUŞTU

Fethullah Gülen'in ABD’den Yeşil Kart alabilmek için açıp 18 ünlü isimden referans mektubu aldığı ortaya çıkmıştı. Bu isimler arasında, CIA’dan Analiz ve Prodüksüyon Direktörü olarak emekli olan George Fidas, Graham Fuller, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz, Amerika Evangelical Lutheran Kilisesi Arkansan-Oklahama Bölge Sorumlusu, Başpapaz Floyt M. Schoenhals, Georgetown Üniversitesi kurucu yöneticilerinden John L. Esposito gibi isimler de vardı

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum