1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gözaltında Ölüme Soruşturma
Gözaltında Ölüme Soruşturma

Gözaltında Ölüme Soruşturma

Ümraniye'de gözaltına alınan şüphelinin karakolda ölmesi ile ilgili soruşturma başlatıldı.

06 Ağustos 2016 Cumartesi 11:01A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi soruşturması kapsamında Ümraniye'de gözaltına alınan Gökhan Açıkkolu'nun fenalaşarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, bu doğrultuda 23 Temmuz'da Ümraniye'de ikamet eden ve örgüt içerisinde kod adı "Fatih" olarak bilinen Gökhan Açıkkolu'nun ikametinde hakimlik kararınca arama ve el koyma işlemi yapıldığını ve şahsın gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıkkolu'nun o tarihten bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü nezaretinde 24 saat esası ile gözaltı darp cebir raporu da aldırılmak suretiyle adliyeye sevk edilmesi beklenildiği sırada 28 Temmuz'da rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettirildiği kaydedilen açıklamada, yapılan muayene sonrasında nezarethanede kalmasında sakınca olmadığının belirtilmesi üzerine şahsın yeniden nezarethaneye getirildiği belirtildi.

Açıklamada, şahsın 5 Ağustos'ta yeniden rahatsızlandığı anlatılarak, şu bilgilere yer verildi:

''Saat 04.45'te 112 acil servis aranmış, bu arada gözaltında görevli adli tıp doktoru tarafından şahsa ilk tıbbi müdahale yapılırken, emniyet müdürlüğüne ulaşan 112 acil servisi ambulansı ile şahıs Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettirilmiştir. Açıkkolu'nun 5 Ağustos günü saat 06.00 sıralarında hastanede hayatını kaybettiği bilgisi görevlilerimiz ve hastahane görevlileri tarafından İstanbul emniyetine bildirilmiş olup, şüpheli Açıkkolu'nun şeker hastalığından tedavi gördüğü bilindiğinden gereken ilaçlarını almasına izin verilmişti.''

Açıklamada, Açıkkolu'nun gözaltı sırasında fenalaşarak daha sonra da hayatını kaybetmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: Yeni Akit, Hürriyet

***

Konuyla ilgili Cumhuriyet’te yer alan haberde de şunlar kaydedildi:

Gözaltında Ölen Öğretmenin Babası Gözyaşları İçinde Anlattı

Yaşamını yitiren öğretmenin babası oğlunun cenazesinin götürüldüğü Adli Tıp Kurumu önünde konuştu.

Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin tarih öğretmeni Gökhan Açıkkolu'nun cenazesi otopsi işlemi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen Açıkkolu'nun babası Ayhan Açıkkol, oğlunun suçsuz olduğunu savundu. Gözyaşı döken baba, oğlu Gökhan Açıkkolu'nun şeker hastası olduğunu vurgulayarak, "O gururlu birisiydi. Herhalde gururuna yediremedi, kalp krizi geçirdi" dedi. Acılı baba zaman zaman gözyaşı dökerek şunları söyledi

"EMNİYETE GİTTİK GÖRÜŞELİM DİYE. MAALESEF GÖRÜŞTÜRMEDİLER."

"Garip karşılanacak bir durum. Ayın 23 Temmuz tarihinde gözaltına alıyorlar ve telefon açıyorlar eşine. Emniyete gittik görüşelim diye. Maalesef görüştürmediler. Sağlıklı bir haber alamadık. Bizimkiler bu sabah telefon açıyor görüşmek için, rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırıldığını söylüyorlar. Hastane yetkilileri de öldüğünü, morga gönderdiğini söyledi.

"HAİNLER MEZARLIĞINI GÖSTERİYORLAR"

Cenazeyi İstanbul'da defnetmeye müsaade etmiyorlar. Hainler mezarlığını gösteriyorlar. Hiçbir işe karışmadığı, hiçbir şey yapmadığı halde vatan haini oluyor. FETÖ nedir, kimdir tanımayız etmeyiz. Zamanında olmuştur, Müslüman adam, hoca adam diye. Ne bilelim zamanında böyle yapmış. Bizim çocuğumuzun ne suçu var. Zamanında Cumhurbaşkanımızın kendisi de kandırılmış, biz de kandırıldık eğer bir şey varsa.. Zannetmiyorum bir şey olduğunu da olmuşsa biz de kandırıldık. Benim çocuğum da kandırıldı. Götürdünüz orada ne muamele yaptınız.. Sapa sağlamdı çocuğum benim, cenazesini alıyorum. Cenazesini almaya çalışıyorum, yok vermiyorlar.. Hainler mezarlığına gömülecek. Ne cenazesi yıkanacak, ne kefinlenecek, ne cenaze namazı kılınacak.. Sanki vatan haini olarak tespit edilmiş. Halbuki öyle bir şey yok. Daha gözaltında, ifadesi bile alınmamış. Herhangi bir hüküm yok. O gururlu birisiydi. Herhalde gururuna yediremedi, kalp krizi geçirdi. Şeker hastalığı da vardı. Sanki burası muz cumhuriyeti. Hiç hakkımızı arayamıyoruz, bir şey yapamıyoruz. Çocuğumuza hiç yoktan vatan haini damgası vuruldu. Kimseye zararımız olmadı. Ne Cumhurbaşkanına, ne Başbakana hiç kimseye bir şey söylemedik. Onlar için uğraştık. Bu ne zamana kadar böyle gidecek. "

Öte yandan anne Asya Açıkolu da oğlunun suçsuz olduğunu söyleyerek göz yaşlarına boğuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi soruşturması kapsamında Ümraniye'de 14 gün önce gözaltına alınan Gökhan Açıkkolu'nun bu sabah fenalaşarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Şüpheli Gökhan Açıkkolu'nun gözaltındayken iki defa rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"Şahıs o tarihten bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü nezaretinde 24 saat esası ile gözaltı darp cebir raporu da aldırılmak suretiyle adliyeye sevk edilmesini beklemekteyken 28 Temmuz'da rahatsızlandığını beyan etmesi üzerine 112 Acil Servis ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne intikal ettirilmiş, burada yapılan muayene sonrasında nezarethanede kalmasında sakınca olmadığının belirtilmesi üzerine yeniden nezarethaneye getirilmiştir. Ancak 5 Ağustos günü, saat 04.45 sıralarında Gökhan Açıkkolu'nun tekrar rahatsızlandığının haber alınması üzerine, iki dakika sonra 112 Acil Servis aranmış, bu arada gözaltında görevli adli tıp doktoru tarafından şahsa ilk tıbbi müdahale yapılırken Gökhan Açıkkolu emniyet müdürlüğüne ulaşan ambulansa nakledilmiş, ambulans içerisinde de görevlilerce gereken tıbbi müdahale yapılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne acilen intikal ettirilmiştir. Gökhan Açıkkolu'nun aynı gün saat 06.00 sıralarında hastanede hayatını kaybettiği bilgisi görevlilerimiz ve hastane görevlileri tarafından İstanbul Emniyeti'ne bildirilmiş olup şüpheli Açıkkolu'nun şeker hastalığından tedavi gördüğü bilindiğinden gereken ilaçlarını almasına izin verilmişti."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum