1. HABERLER

  2. HABER

  3. Görmez: 'Mümin Müminin Yurdudur'
Görmez: 'Mümin Müminin Yurdudur'

Görmez: 'Mümin Müminin Yurdudur'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bir mümin için en güzel vatan, mümin kardeşinin kalbidir. Allah'a hamdolsun ki bizi birbirimize yurt kıldı. Mümin müminin yurdudur" dedi.

07 Temmuz 2015 Salı 00:28A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Seymenler kent meydanında 9 bin Suriyelinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez katılımcıları ilk olarak Arapça konuşarak selamladı.

Daha sonra konuşmasını Türkçe sürdüren Görmez, "Suriye'den, Irak'tan, dünyanın muhtelif yerlerinden ülkemize göçen kardeşlerimizle birlikte bizi iftar sofrasında buluşturan yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun" şeklinde konuştu.

Görmez, bir mümin için en güzel vatanın mümin kardeşinin kalbi olduğunu vurgulayarak, "Allah'a hamdolsun ki bizi birbirimize yurt kıldı, bizi birbirimize vatan kıldı. Mümin müminin yurdudur. Mümin müminin vatanıdır. Kalbimizde mümin kardeşlerimize yer verdiği için Rabbimize ne kadar hamdetsek azdır. Çünkü Rabbimiz bizi kardeş olarak ilan etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

İslam dünyasında olup bitenlerin sözün tükendiğini gösterdiğini kaydeden Görmez, "Sözün tükendiği noktada gelecekten umutlu olduğumuzu göstermek, bu iftar sofrasında tebessümlerimizi birbirimizden esirgemeden lokmalarımızı paylaşarak, iftarlarımızın ilk lokmalarını birbirimize ikram ederek, kardeş olduğumuzu bütün zorluklara rağmen, bütün oyunlara rağmen kardeş olmaya devam edeceğimizi dünyaya ilan etmiş oluyoruz" ifadesini kullandı.

Mehmet Görmez, Allah'tan ramazanın ve bayramın sevincini dünyadaki zor durumda kalan bütün mazlumlara ulaştırmasını isteyerek, "Bu iyilik sofralarımızın bütün dünyayı iyilikle kuşatmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum" diye dua etti.

"Türkiye'den başka bize güzel bakan bir devlet yok"

İftara katılan Suriyelilerden İsmail Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'ten geldiklerini, Ankara'da mobilya sektöründe çalışarak 9 kişilik ailesini geçindirmeye çalıştığını söyledi.

Muhammed, Türkiye'nin kendilerine her türlü yardımda bulunduğunu belirterek, teşekkürlerini iletti.

Mehdi Hüseyin de Halep'ten geldiklerini ve Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Hüseyin Türkiye'ye teşekkür ederek, "Allah'a çok şükür. Türkiye hükümetine çok teşekkür ederiz. Türkiye'yi Allah korusun, muhafaza etsin. Türkiye'den başka bize güzel bakan bir devlet yoktur" diye konuştu. 

İftara, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in eşi Hatice Görmez de katıldı. Suriyeli vatandaşlar ile aynı masayı paylaşan Hatice Görmez, iftara katılanlara yakın ilgi gösterdi. Görmez'in, iftara katılan konuklardan birinin yemeğinin geç gelmesi nedeniyle görevlileri uyarması üzerine, Türk davetliler arasında yer alan bir kadın yemeğini Suriyeli konuğa verdi. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum