1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Görmez, Mescid-i Aksa’da Akşam Namazını Kıldırdı
Görmez, Mescid-i Aksa’da Akşam Namazını Kıldırdı

Görmez, Mescid-i Aksa’da Akşam Namazını Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

15 Mayıs 2015 Cuma 11:15A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Kandili dolayısıyla geldiği Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Aksa'nın "Aslanlı Kapı"sından giriş yapan Görmez, Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Akşam namazını kıldırmak üzere Kıble Mescidi'ne doğru ilerleyen Görmez'i, Mescid-i Aksa imamı Şeyh Yusuf Ebu Sinine karşıladı.

Görmez, Mescidi Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Namaz sonrasında, Filistinlilerle birlikte Aksa'nın avlusunda TİKA'nın verdiği iftara katılan Görmez, daha sonra Kubbetu's-Sahra'yı gezdi. Kubbetu's-Sahra'da da namaz kılan Görmez, Ebu Sinine'den Aksa ve avlusundaki yapılar hakkında bilgi aldı.

Kubbetu's-Sahra'nın etrafındaki eserleri dolaşan Görmez, daha sonra yatsı namazı için tekrar Kıble Mescidi'ne geçti. Ezanın okunmasının ardından yatsı namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Aksa ziyareti boyunca, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz eşlik etti. Başkan Görmez, namazın ardından İslam dünyası için dua etti.

Bugün Cuma namazını da Mescid-i Aksa'da kılacak Görmez, Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı ile gerçekleştireceği ikili görüşmenin ardından Beytullahim'e hareket edecek. Doğu Kudüs'e de geçecek olan Görmez'in Mahmud Abbas ile de görüşmesi bekleniyor. 

mehmet-gormez-aksa.jpg

mehmet-gormez-kudus-kubbetus-sahra.jpg

HABERE YORUM KAT