1. HABERLER

  2. HABER

  3. Görmez: Allahım Gazze'ye Zafer Nasip Et
Görmez: Allahım Gazze'ye Zafer Nasip Et

Görmez: Allahım Gazze'ye Zafer Nasip Et

Sultanahmet Camisi'ndeki bayram namazına İstanbul'un her yerinden binlerce kişi katıldı. Ramazan Bayramı hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in irad ettiği namaz sonrası Gazze'deki Müslümanlar'ın zaferi için dua edildi.

29 Temmuz 2014 Salı 00:57A+A-

Sultanahmet Camisi'nde Ramazan Bayramı hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez irat etti. Görmez, hutbede, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, Görmez, 'Biliyorum, sevinçleriniz gölgelidir. Zira biz bayram yaparken, Gazze'nin üzerine bombalar yağıyor. Unutmayalım ki, güçlerini fil edinenler, silahlarını kalkan bilenler dualarımızla kanatlanan ebabil kuşlarınca perişan olacaklar, ayakları kendi tuzaklarına dolanacak, hiç ummadıkları yönden acı yenilgiler tadacaklardır' dedi.

Görmez hutbede, 'Tüm peygamberlerin ortak mesajı İslam'ın evrensel mesajıdır. Zulmetmeyeceksin, adam öldürmeyeceksin, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarmayacaksın. Herkesin namusunu, canını, nesebini, iffetini, şerefini ve haysiyetini dokunulmaz sayacaksın. Hiç kimsenin başkası üzerinde imtiyaz hakkı olmadığı gibi, sadece güce, zorbalığa ve silaha dayalı bir otorite ile insanlar yönetilemez. Aslolan hiçbir zaman, zalimlerin ve katillerin safında olmamaktır' dedi.

HABERE YORUM KAT