1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Görgü Tanıkları Akrab Katliamını Anlattı
Görgü Tanıkları Akrab Katliamını Anlattı

Görgü Tanıkları Akrab Katliamını Anlattı

Suriye'de Akrab köyünde 130 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

12 Aralık 2012 Çarşamba 18:31A+A-

Suriye'nin Humus kentinin Hula beldesine bağlı Akrab köyünde gerçekleşen, çoğu Nusayri ailelerden olmak üzere 130 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yerel Koordinasyon Komiteleri'nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı görüntülerde katliamdan yaralı olarak kurtulan kadınların tanıklıkları yer alıyor. 

Katliamdan kurtulan Ummu Eyham, Akrab'da ikamet eden 5 Şebbiha lideri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri arasında çatışma çıktığını, İsmail Cubeyli liderliğindeki Şebbiha grubunun kendilerini korumak için köydeki 500 civarındaki kadın ve kız çocuklarını canlı kalkan yaptıklarını belirtti.

ÖSO'nun kuşattığı bölgede Şebbiha tarafından rehin tutulduklarını ifade eden Ummu Eyham, köydeki iki Sünni din adamının rehinelerin serbest bırakılması için Şebbiha ile müzakere ettiğini anlattı. Görüşme sonucu 175 kadının salıverildiği Akrab'da ilerleyen saatlerde Şebbiha lideri Ferzad Cubeyli'nin arabulucu Sünni din adamları ile birlikte çoğu kız çocuğu 154 köylüyü kurşuna dizdiğini ifade etti.    

ÖSO askerlerinin operasyonuyla kendisinin de içinde bulunduğu rehine grubunun kurtarıldığını belirten Ummu Eyham, Şebbiha liderleri Süleyman ve Ammar Mulhim, Ferzad ve Muhammed Cubeyli ile Ahmed Faiz'in yakalanmamak için intihar ettiklerini iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Birleşmiş Milletler'e (BM) Akrab'da yapılan katliamın aydınlatılması çağrısında bulundu.

İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Esed yönetimi Nusayrileri temsil etmiyor

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, ''Akrab katliamının Esed rejiminin işlediği onlarca katliamın bir parçası'' olduğuna işaret etti. Hoca, ''Dün geceki katliam, Esed yönetiminin Nusayrileri temsil etmediğinin, Nusayrisi, Sünnisi ve Hristiyanı ile tüm Suriye halkına karşı savaştığının delilidir'' dedi.

(AA)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum