1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Görele ve Eynesil’de ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız‘ Konuşuldu
Görele ve Eynesil’de ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız‘ Konuşuldu

Görele ve Eynesil’de ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız‘ Konuşuldu

Görele ve Eynesil’de Nehir Aydın Gökduman tarafından ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız‘ başlıklı konferanslar gerçekleştirildi.

15 Ocak 2015 Perşembe 22:06A+A-

Görele Belediyesi tarafından Görele Hasan Ali Yücel Konferans salonunda, Eynesil İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından Müftülük seminer salonunda düzenlenen ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız’ konulu seminerleri Eğitimci-Yazar Nehir Aydın Gökduman sundu.

Görele Belediyesi tarafından Görele Hasan Ali Yücel Konferans salonunda ‘Gençlik ve Sorumluluklarımız’ konulu seminerde Görele Belediye Başkanı Tolga Erener selamlama konuşması yaptı. Gökduman’ın sunumu sonrası Belediye tarafından kendisine Plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Program Nehir Aydın Gökduman’ın Görele Belediyesi tarafından çocuklara hediye olarak temin ettiği kitapları imzalamasıyla sona erdi.

Eynesil İmam- Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından Müftülük seminer salonunda gerçekleşen programda Eynesil İmam-Hatip Lisesi Müdürü Engin Kaban, Eynesil İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları (Eyim-der) Derneği Başkanı Ramazan Öztürk ve İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Şuayb Güdük selamlama konuşmaları yaptılar. Program sonrası Eğitimci-Yazar Nehir Aydın Gökduman’a çiçek takdim edildi.

‘Sorumluluk her yaştaki insanın nefsine ağır gelen bir olaydır.’ diyerek başlayan Yazar Nehir Aydın Gökduman, insanın yaratılışında sorumluluk olduğunu, gençlerin sorumluluklarını sevmeleri ve yaşamayı kabul etmeleri halinde,  bu sorumlulukların eziyet olmaktan çıkarak eğlenceye dönüşeceğini söyledi. 

Gökduman, “Kaosların, savaşların, yoksulluğun, açlığın yaşandığı bu çağda uyuyan vicdanımızı uyandırırsak, sorumluluklar bize ağır gelmez.  Fakat vicdanı körelmiş bir insanın sorumluluklarını yerine getirmesi söz konusu bile olamaz. Vicdan denen olgu, günümüzde insanların yüreğinden maalesef uzaklaşıyor. Buna sebep olan etkenlerden biri teknolojinin yanlış kullanılmasıdır. Bu, insanların ufkunu ve hayal gücünü daraltıyor, vicdanını zayıflatıyor. Teknoloji tabi ki çok iyi bir araçtır fakat teknolojinin toplumsal sorumluluklarımızı yapmamıza engel olmasına, toplumla olan bağlarımızı koparmasına izin vermemeliyiz. Gençlerimiz çevresinde olan bitene ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla bakmamalıdır. Teknoloji çağında büyüyen gençlerimiz yozlaşmayı  değil bilinçlenmeyi  tercih etmelidir.” ifadelerine yer verdi.

nehiraydingokdmuna-20150115-01.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-02.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-03.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-04.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-05.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-07.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-08.jpg

nehiraydingokdmuna-20150115-09.jpg

HABERE YORUM KAT