1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gördüğüne Değil, Duyduğuna İnan! Hiç Endişe Etme, Emin Ellerdeyiz!
Gördüğüne Değil, Duyduğuna İnan! Hiç Endişe Etme, Emin Ellerdeyiz!

Gördüğüne Değil, Duyduğuna İnan! Hiç Endişe Etme, Emin Ellerdeyiz!

Hükümete yakın medyada ekonominin gidişatı ile ilgili yazılanları okuyunca insanın derin bir oh çekmemesi ne mümkün!

22 Eylül 2018 Cumartesi 15:04A+A-

SALİH ORHAN / HAKSÖZ-HABER

Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı iken ana akım hükümet medyası ve yazarları enerji haberleriyle yatıp enerji haberleriyle kalkıyordu. "Enerjide tarihi anlaşma!", "Enerjide dev hamle dönemi", "Milli Enerjide Büyük Atılım" ve benzeri manşetlerle gazeteler, haber siteleri ve televizyon kanalları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bültenine dönmüştü.  

Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı olunca mahut medya da onun peşinden kulvar değiştirdi. Yeni uzmanlık alanları ekonomi oldu! Artık günlük müjdelerini ekonomi ve maliye verileri üzerinden vermeye başladılar. Yükselen döviz kuru ve enflasyon oranlarıyla birlikte ülkenin birinci gündemi de ekonomi olunca ekonomi hakkında ne kadar derin bilgi sahibi olduklarına ancak şimdilerde muttali olabildiğimiz birçok yazar da hummalı biçimde köşelerinden halkımıza Türkiye ekonomisinin ne kadar emin ellerde olduğunu anlatma vazifesine giriştiler.

Bunlar içinde on parmağında on marifet bir Sabah yazarı Bakan'ın icraatlarını adeta okurların kafasına vura vura anlatarak bu konuda da şampiyonluğu kimseye bırakmayacak gibi görünüyor. Kim bilir durumu garipseyebilir, zaten "Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın ‘Dengelenme, Değişim ve Disiplin’ sloganıyla açıkladığı ‘Yeni Ekonomik Program’ın son derece gerçekçi olduğu konusunda herkes hemfikir..." olduğuna göre ve tabii ki bu konuda da tartışılacak, üzerinde düşünülecek bir şey olmadığına göre bu çaba niye diye sorabilirsiniz. Oysa anlaşılmayacak bir şey yok! Bağımsız medya sadece “halkı doğru bilgilendirme” görevini icra etmekte, o kadar!

Alışverişe çıktığınızda elinizi attığınız hemen hemen her şey zamlanmış olabilir, döviz borcunuz varsa bu borcunuz 25 Haziran’dan bu yana yaklaşık %40 artmış olabilir, bu süreçte işten çıkarılmış, iflas etmiş olabilirsiniz ama inanın gerçekler sizin bildiğiniz gördüğünüz gibi değil. Gayet emin ellerdesiniz!

Size düşen ne peki? Evvelemirde gördüğünüze değil duyduğunuza/okuduğunuza inanmak. Yoksa yaşadığınız ekonomik sıkıntıyı dile getirecek, sorumluların sorumluluklarını bihakkın yerine getirdiklerinden bir an olsun şüphe edecek olursanız “vatan haini” denilerek okka altına gitmeniz işten bile değil.

Kaç zamandır derin ekonomi bilgisiyle bizleri irşad ettiği yazılarında bahsi geçen çok yetenekli köşe sahibi ne diyordu: "Sayın Albayrak'ın dediği gibi..."

HABERE YORUM KAT

16 Yorum