1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Google Play Store’da Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Skandalı!
Google Play Store’da Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Skandalı!

Google Play Store’da Çocuklara Yönelik Cinsel İçerik Skandalı!

Bir kötücül yazılım nedeniyle cinsel içerikli reklam gösteren çoğu çocuklara yönelik 60’tan fazla uygulamanın üç milyondan fazla kez Google Play Store’dan indirildiği bildirildi.

16 Ocak 2018 Salı 13:49A+A-

Google Play Store’da bir kötücül yazılımın çoğu çocuklara yönelik 60’tan fazla uygulamayı etkileyerek kullanıcılara cinsel içerikli reklamlar gösterdiği ortaya çıktı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, etkilenen uygulamaların üç milyondan fazla kez indirildiği açıklanırken, kötücül yazılımın sahte güvenlik programlarını ve bazı pahalı hizmetlere üye olunmasını teşvik ettiği de kaydedildi.

“AdultSwine” adı verilen kötücül yazılım, CheckPoint Yazılım’ın araştırmacıları tarafından keşfedildi.

Etkilenenler arasında, özellikle çocuklar arasında çok popüler olan Minecraft oyunu ve çok bilinen Disney karakterleriyle geliştirilen uygulamalar olduğu bildirildi.

Google Play Store’da etkilenen uygulamalara yapılan yorumlarda, istenmeyen reklamlara karşı uyarı yapan kullanıcılar da vardı.

CheckPoint, Adult Swine’ın hem duygusal hem de maddi zarar veren bir kötücül yazılım olduğunu belirtti.

Google ise yayımladığı açıklamada, etkilenen uygulamaların Play Store’dan kaldırıldığını ve yazılımı geliştirenlerin hesaplarının kapatıldığını belirtti.

Şirket, uygulamaları indirenlere uyarı mesajları gideceğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT