1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Golan'da Çatışmalar Şiddetleniyor
Golan'da Çatışmalar Şiddetleniyor

Golan'da Çatışmalar Şiddetleniyor

BM Barış Gücü'nün boşalttığı Kuneytira’nın Ruveyhina bölgesi, Nusra Cephesi ile rejim arasında çatışmalara sahne oluyor.

01 Eylül 2014 Pazartesi 19:43A+A-

İsrail işgalindeki Golan Tepeleri'yle komşu Kuneytira'da Suriye rejimi güçleri ile Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail ise bölgeye yakın topraklarını askeri alan ilan etti.

Şiddetli çatışmalar sırasında bir füzenin İsrail’in işgal ettiği topraklara düşmesi sonucu İsrail, sivillerin bölgeye girmesini yasaklayarak bölgeyi kapalı bir askeri alan olarak ilan etti.

İsrail, 31 Ağustos’ta Suriye’den Golan Tepeleri'nin hava sahasına giren bir gözetleme hava aracını düşürdüğünü açıklamıştı. İnsansız hava aracının kime ait olduğu ise hala açıklanmadı. 

Nusra Cephesi, geçen hafta Suriye ile İsrail arasında olan tek giriş kapısını da ele geçirmişti.

BM kaçırılan askerleri için müzakere başlatıyor

BM ise, Nusra Cephesi’nin geçen hafta bölgeyi ele geçirmesiyle rehin aldığı BM Barış Gücü'ne bağlı 44 askerin serbest bırakılması çabaları çerçevesinde, örgütle müzakereleri yürütmek üzere bir heyet oluşturdu.

Nusra Cephesi’nin bölgede BM Barış Gücü'nün 44 askerini alıkoyduktan sonra kuşattığı bir diğer BM gücü, örgütle yapılan bir anlaşma sonucu mevzilerinden çıkarak İsrail’in denetimindeki topraklara sığındı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT