1. HABERLER

  2. HABER

  3. Göçmenleri Taşıyan Bir Tekne Daha Battı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!
Göçmenleri Taşıyan Bir Tekne Daha Battı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!

Göçmenleri Taşıyan Bir Tekne Daha Battı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti!

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kurtarıldı.

27 Ocak 2016 Çarşamba 17:01A+A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Akyarlar açıklarında, ticarî bir geminin denizden bir göçmeni sağ olarak kurtardığı ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botu’na alınan söz konusu göçmen, Turgutreis Limanı'na getirildi.

Denizden sağ olarak kurtarılan kadının ifadelerinde 9 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine bölgeye gönderilen iki Sahil Güvenlik Botu ile bir Sahil Güvenlik Helikopteri arama kurtarma faaliyeti başlattı.

Söz konusu çalışmalarda, alabora olmuş şekilde tespit edilen fiber teknenin altından bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yapılan araştırmada, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin de Yunanistan kara sularında bir göçmeni sağ kurtardığı ve biri kadın 2'si çocuk 6 göçmenin ise denizden cesedinin alındığı bilgisine ulaşıldı. Böylece toplamda 2 göçmen sağ olarak kurtarılırken, 7 göçmenin hayatını kaybettiği belirlendi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Botu ile Turgutreis Limanı’na getirilen kadının, 27 yaşında ve İran uyruklu olduğu öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT