1. HABERLER

  2. HABER

  3. Göçmen Karşıtı Partinin Reklamı İsveç'te Tepkilere Yol Açtı
Göçmen Karşıtı Partinin Reklamı İsveç'te Tepkilere Yol Açtı

Göçmen Karşıtı Partinin Reklamı İsveç'te Tepkilere Yol Açtı

Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı İsveçli Demokratlar Partisi (SD), metrolara verdiği reklamda, sokaklarda dilencilik yapanlar nedeniyle ülkeye gelen turistlerden özür diledi.

04 Ağustos 2015 Salı 10:10A+A-

SD, Stockholm'deki metro istasyonlarının duvarına verdiği alınlarda, "Bizim en büyük problemimiz ülkemize organize olmuş çetelerin getirdiği dilenciler. Uluslararası çeteler insanımızın iyi niyetini suistimal ediyor. Hükûmet de bu durumu seyrediyor. Sizlerden özür diliyor ve söz veriyoruz, 2018 yılında seçimleri kazanınca daha iyi bir İsveç ile karşılaşacaksınız.'' ifadelerine yer verdi.

Reklam Tepkilere Yol Açtı

Reklam İsveç'teki merkez medyadan büyük tepki gördü. Reklam, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Reklamın kaldırılması için sosyal medyada kampanyalar başlatılırken, Stockholm Belediyesi’ne de şikâyet maillerinin yağdığı bildirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, İsveç sokaklarında Romanya ve Bulgaristan'dan gelerek dilenenlerin sayısının 4 bin 200 civarında olduğu belirtildi.

Göçmen Karşıtı Parti Oylarını Artırmaya da Devam Ediyor

Öte yandan İsveç Kamuoyu Araştırma Şirketi Nyheter Idag/Sentio son araştırmasında, göçmen karşıtı İsveçli Demokratlar Partisi'ne desteğin yüzde 23,3'e çıktığı belirtildi. Geçen yıl yapılan genel seçimlerde göçmen karşıtı parti yüzde 12 oranında oy almıştı.

Ankete göre, ana muhalefet sağ liberal partinin oy oranı yüzde 20,8 olurken, göçmen karşıtı parti 23,3'lük oy oranıyla ülkenin 2. büyük partisi oldu. İktidarın en büyük partisi sosyal demokratların oy oranı ise ankete 24,1 olarak yansıdı.

HABERE YORUM KAT