1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Göç İdaresi’nin Kafkasyalı Müslümanlara Haksızlıkları Devam Ediyor
Göç İdaresi’nin Kafkasyalı Müslümanlara Haksızlıkları Devam Ediyor

Göç İdaresi’nin Kafkasyalı Müslümanlara Haksızlıkları Devam Ediyor

Bir süredir Rusya'nın talebiyle Kafkasya kökenli muhacirleri sınırdışı etmeye başlayan Göç İdaresi bugün 16 yaşındaki Dağıstanlı bir genç kız için de sınırdışı işlemi başlattı.

31 Mayıs 2016 Salı 19:15A+A-

Bir süredir Rusya'nın talebiyle Kafkasya kökenli muhacirleri sınırdışı etmeye başlayan Göç İdaresi bugün 16 yaşındaki Dağıstanlı bir genç kız için de sınırdışı işlemi başlattı Türkiye’de Göç İdaresi’nin Kafkasyalı Müslümanlara haksızlıkları devam ediyor.

Son yaşanan hadise hakkında Türkiye’de başta Kafkasya olmak üzere Türkiye’ye göç eden muhacir ailelerle ilgilenen İMKANDER’in sosyal medya üzerinden duyurduğu haksızlık şu şekilde:

1464704276-be2d4e.jpg“İstanbul’da şehid edilen Abdulvahid’in 9 aylık hamile eşine G87 nolu tahdit (terör şüphelisi) konulmasından sonra bugün Dağıstanlı 16 yaşındaki Ayşe kardeşimize de ikamet için gittiği Göç İdaresinde Rusya’nın talebi üzerine tahdit konulduğu ortaya çıktı. Yaşı küçük olduğu için Yabancı Şube’ye gönderilemeyen Ayşe’yi polis nereye götüreceğini bilemedi. Türkiye’ye gelen ve ikamet eden tüm Kafkasyalıları Ruslar terörist olarak görebilir. Türkiye’deki görevlilere ne oluyor? Bu ne işgüzarlık! Yeter artık! Lütfen Göç İdaresine tepkimizi dile getirelim. 0312 422 05 00 – 0312 422 05 01 - 0312 422 05 02 -" denildi.

40 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Türkiye DAEŞ ile mücadele gerekçesiyle ilgili ilgisiz 40 bin kişiyi sınırdışı edildi,  Binlerce kişiye G87 (Terör şüphelisi) tahdit koydu. Kimisi sığınacak güvenli bir ülke arayışı içinde olan, kimisi turist, kimisi de Türkiye’de oturma iznine sahip genelde İslam coğrafyasının farklı beldelerinden çok sayıda insanın ülkeye girişi engelleniyor.

Aleyhlerinde somut hiçbir delil, gerekçe bulunmaksızın ‘suçlu’ konumuna oturtulan ve bir kısmı da doğrudan kaçmak, terk etmek zorunda kaldıkları ülkelerine geri iade edilen bu insanların yaşadıkları mağduriyetler katlanıyor. 

Giriş yasağı koyma yetkisine sahip Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Havalimanlarında bulunan Risk Analiz ve Değerlendirme Bürosu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Emniyet İstihbarat, MİT, Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve Araştırma Daire Başkanlığı, Emniyet İnterpol ve Konsolosluklardan doğrudan iletilen ya da dış ülke kaynaklarından aktarılan ‘bilgiler’ doğrultusunda hiç araştırma, sorgulama yapılmaksızın sadece gelen soyut ve mahiyeti belirsiz bilgilerden kalkılarak onbinlerce insan hakkında giriş yasağı koyuyor. 

Polis Memurlarının bu tutumu, Müslümanları mağdur durumda bırakırken Rusya başta olmak üzere çok sayıda İslam karşıtı ülke hiçbir suçu bulunmayan müslümanları zindanlara atarak hayatlarını yok ediyor. 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

3 Yorum