1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gizli Kayıt Alan Polis Ne Yapmaya Çalışıyor?
Gizli Kayıt Alan Polis Ne Yapmaya Çalışıyor?

Gizli Kayıt Alan Polis Ne Yapmaya Çalışıyor?

Hüda-Par tarafından Diyarbakır`da düzenlenen bilgilendirme seminerinin emniyetteki bazı odaklar tarafından yasadışı olarak kayda alınmak istenmesi, `kim bu polisler ve ne yapmaya çalışıyor sorularını` beraberinde getirdi.

03 Aralık 2013 Salı 20:24A+A-
 Son zamanlarda Diyarbakır ve Batman başta olmak üzere bölgede yaşanan provokasyonlarla gündeme gelen emniyetteki bazı odaklar, bu sefer Hür Dava Partisi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerine gidenleri gizlice kayda almaya çalıştı.
 
HÜDA PAR tarafından düzenlenen seminerin verildiği salonun kapısında duran 21 KL 246 plakalı Transporter marka bir arabanın içinde polis olduğu belirtilen bir grup, gelenleri gizlice kayda alarak salonda dinleme yaptı.
 
Seminere gelenler tarafından fark edildiklerini anlayan ve bir anda gazetecileri karşısında görün grup, şaşkınlık yaşadı. Aracın kapısının açılmasıyla içeride alkol aldığı görülen atletli bir şahsın cihazlar başında olduğu görüldü.
 
Seminere gelen kişileri çektiği anlaşılan gruba tepki gösteren HÜDA PAR üyeleri polis olup olmadıklarını anlamak için kimliklerini göstermelerini istedi. Ancak polis olduklarını ileri süren şahıslar kimlik göstermekten kaçındı. Sonradan terörle mücadele ekipleri olduğu anlaşılan şahıslar, resmi ekiplerin gelmesiyle Hür Dava Partisi üyelerini kışkırtmaya çalıştı.
 
Aracın gitmesine izin vermeyen ve haklarında işlem yapılmasını isteyen HÜDA PAR üyeleri, resmi ekiplerin 'bırakın bunlar polis arkadaşlarımızdır' diyerek polislerin gitmesine izin verilmesini istedi. HÜDA PAR il Başkanı Vedat Turgut ise, tüm sorumluluğun kendilerinde (resmi polislerde) olduğunu belirterek, yasadışı kayıt yapan grubun (polislerin) gitmesine izin vereceklerini söyledi.
 
Bunun ardından resmi ekiplerden sorumlu bir polisin, 'tamam aracın gitmesine izin verin tüm sorumluluk bize aittir' demesi üzerine parti üyeleri aracın gitmesine izin verdi.
 
Resmi polis: "onları neden bıraktınız tanımıyoruz" 
Ancak baştan beri olay yerinde olan ve aracın içinden çıkmayan polis amirinin, yasadışı kayıt yapan aracın ayrılmasından sonra polis otosundan inip HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanı Vedat Turgut'a, 'ben aracı görmedim içindekileri tanımıyorum, neden gitmesine izin verdiniz?' demesi polis ne yapmaya çalışıyor sorularını da beraberinde getirdi.
 
Yasadışı kayda tepki gösteren Turgut, salonda çekim yapılması talebine herhangi bir zorluk çıkarmadıkları halde, salonun dışında gizli kayıt alınarak dinleme yapılmasına anlam veremediklerini söyledi.
 
HÜDA PAR İl Başkanı ile yapılan görüşmeyi çekmeye çalışan gazetecilere engel olmaya çalışan polis amiri ise, kameralara el koymaya çalışarak ayrı bir hukuksuzluğa imza atmak istedi.
 
Yaşanan bu olay, Batman Petrol Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından bir düğüne yapılan silahlı saldırı ve ardından yaşananları akıllara getirirken acaba bu provokasyonun benzeri Diyarbakır'da mı sürdürülmek isteniyor yorumlarına neden oldu. (Ömer Yasin Ergin/Hüseyin Yalçın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 



HABERE YORUM KAT

2 Yorum