1. HABERLER

  2. HABER

  3. Giresun Üniversitesi’nde Büyük Saygısızlık
Giresun Üniversitesi’nde Büyük Saygısızlık

Giresun Üniversitesi’nde Büyük Saygısızlık

Daha önce rektör danışmanı tarafından öğrencinin dövülmesi ve çeşitli hadiselerle gündeme gelen Giresun Üniversitesi bu defa mescidin kullanıma kapatılmasıyla gündeme geldi.

19 Ekim 2014 Pazar 11:28A+A-

Daha önce rektör danışmanı tarafından öğrencinin dövülmesi ve çeşitli hadiselerle gündeme gelen Giresun Üniversitesi bu defa mescidin kullanıma kapatılmasıyla gündeme geldi. Giresun Üniversitesi içinde bulunan mescit yemekhanenin büyütülmesi amacıyla 4 ay önce tadilata sokuldu ama hala mescitte mutfak malzemelerinin olduğu ve namaz kılınacak yerin işgal edildiği belirtildi. Üniversite’de olayların sadece mescit ile sınırlı olmadığını belirten AK Parti Giresun İl Başkanı, “Rektör fişleme yapıyor” derken GÜNİDER Başkanı Prof. Dr. Coşkun da “Üniversitenin paraları sağa sola boş yere harcanıyor” dedi.

 '4 AY OLDU HALA MESCİT YOK'

Rektörün her zaman hükümetin aleyhinde çalışmalar yaptığını belirten İl Başkanı Hasan Aydın, “ Rektörün yönetimi despot bir yönetim. Yemekhaneyi büyütüp mescidi yenileyeceğim demiş ama yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen bir şey yok. Şuan mescit toz ve pislik içinde. Depo olarak kullanılıyor. Gerek öğrenciler gerekse de akademisyenler namaz kılacak yer konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu iş en fazla bir ay gibi kısa bir zaman alır ama 4 ay olmuş hala ortada bir şey yok” dedi.

'REKTÖR FİŞLEME YAPIYOR'

“Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, kendisini eleştiren üniversite içindeki öğretim üyeleri hakkında da soruşturma açtırıyor” diye konuşan İl Başkanı Aydın, “AK Parti Giresun Milletvekilimiz Mehmet Geldi’nin evine girip çıkan akademisyenleri evin yakınında bir yerden kameraya aldırmış. Bunu da bazı toplantılar sırasında ortaya koymuş” ifadelerini kullandı.

SADECE MESCİT OLSA İYİ

GÜNİDER Başkanı Prof. Dr. Cevdet Coşkun da, üniversite bünyesinde kendilerine dönük olmadık sebeplerle soruşturma açan rektörlüğün, kendi yakın çalışmalarının en fahiş hatalarını ise örtbas ettiğini  söyledi.

İBRAHİM ACAR / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT