1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gezi'nin Yıldönümünde Solun Yenilgisinin Resmi!
Gezi'nin Yıldönümünde Solun Yenilgisinin Resmi!

Gezi'nin Yıldönümünde Solun Yenilgisinin Resmi!

Taksim’de Gezi Olayları esnasında Solun ortaya koyduğu çapulculuğun adeta sembolü olan AKM artık yok. AKM’nin yıkılış tablosu aynı zamanda Solun yenilgisinin de resmidir.

02 Haziran 2018 Cumartesi 13:50A+A-

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların yerlerinin değiştirilmesini protesto bahanesiyle başlayan ve kısa süre sonra yerini meşru iktidarın düşürülmesinin yanı sıra kamu güvenliğine, halkın can ve malına kastetme girişimlerine bırakan Gezi olaylarının ardından 5 yıl geçti.

TÜRKİYE'NİN HER ŞEHRİNDE TEDHİŞE SOYUNMUŞLARDI

"Gezi 5 yaşında" sloganıyla bugün yeniden gündeme getirilen olaylar silsilesi, Türkiye'nin birçok kentine yayılmış ve göstericilerin kamu güvenliğine karşı tedhiş ve halkın İslami değerlerine karşı açık bir tahrike sahne olmuştu.

AKM BİNASI TEDHİŞ ÖRGÜTLERİNİN VİTRİNİNE DÖNMÜŞTÜ

Olayların başladığı yer olan Taksim'de, AKM binasına tedhiş örgütlerinin pankartları asılmış, hükümete ve onun başındaki Recep Tayyip Erdoğan'a gözdağı verilmeye çalışılmıştı.

AKM binası, olaylara katılan örgütlerin pankart ve dövizlerinin asıldığı bir vitrine, bir gösteri alanına çevrilmişti. O pankartlar arasında ülkenin başbakanına hakaret içerikli sloganlar da yer alıyordu, eylemi organize eden örgütlerin adları da.

O BİNA ARTIK YOK

Şimdi o pankartları asanlar da, pankartları astıkları AKM binası da yerle yeksan oldu, tarihe karıştı.

Erdoğan, o zamanki olayların başından itibaren geri adım atmadı. Ağaç hassasiyetiyle eylem yapan gençlere tavsiyelerde bulunurken, tedhiş örgütlerinin oyuncağı olanların da en kısa zamanda cezasını çekeceğini vurgulamıştı.

ERDOĞAN YIKILAN AKM BİNASINI ZİYARET ETTİ

Aradan tam 5 yıl geçti ve Gezi, sol örgütlerin hükümeti devirmek için sokak eylemlerini kullanarak şiddet organizasyonuna giriştiği bir şuursuzluğun adı oldu.

Şimdi ise, Taksim'de yer alan ve bazılarınca 'laikliğin kalesi' diye adlandırılan AKM binasındaki yıkım son noktasına erişti. Dün gece Erdoğan, yıkılan AKM binasının son halini ve inşaat çalışmalarını yerinde incelemek için AKM'nin önüne gitti.

Hakaret pankartlarının asılı olduğu binanın yerinde artık inşaat malzemeleriyle sarı kamyonların meydana getirdiği toz bulutundan başka bir şey yok.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum