1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Gerçekler Doğan Medyanın Zoruna Gitmiş!
Gerçekler Doğan Medyanın Zoruna Gitmiş!

Gerçekler Doğan Medyanın Zoruna Gitmiş!

TRT Türk ekranlarında gösterilen 'Kendi Gök Kubbemiz' adlı belgeselde Serdengeçti'nin konuşması yayınlanınca Doğan Medyası "Atatürk'e hakaret ediliyor!" davulunu çalmaya başladı.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 17:58A+A-

MUSA ÜZER / HAKSÖZ-HABER

TRT Türk kanalında ekrana gelen 'Kendi Gök Kubbemiz' adlı belgeselde Osman Yüksel Serdengeçti'nin hayatı işleniyor. Faşizmin siyasal ve toplumsal hayatı karabasan gibi sardığı Kemalizm’in ilk dönemleriyle ilgili olarak Serdengeçti’nin yaptığı konuşma Doğan Medya’yı çok etkilemiş anlaşılan! Kemalizm’in mağdur ettiği siyasetçilerden biri olan Osman Yüksel Serdengeçti son nefesine kadar haksızlıklara karşı çıkmış bir şahsiyet. Sistemin güdümündeki medya, Doğan Grubu örneğinde olduğu gibi, Osman Yüksel Serdengeçti gibi bir siyaset adamını hep unutturmaya çalıştı bugüne kadar.

Onun içindir ki TRT Türk’te böyle bir programın yapılıyor olması vefa açısından güzel bir örneklik. Programda Serdengeçti’nin bütün yaşamını özetleyen Samsun Konuşmasının gösterilmesi ise ayrı bir güzellik. Hem belgeselin hakkı verilmiş oluyor hem de topluma sağlıklı ve doğru bilgiler yansıtılmış oluyor.

Osman Yüksel Serdengeçti ne demiş bu konuşmasında Kemalizm için: “Tepeden inmeci, İslam’a düşman, Firavunlar gibi saltanat sürdüler, yediler, içtiler, kustular, kendilerini yarı ilah sayıyorlardı.” diyor.

Doğan Medya hemen hoplayıp zıplıyor önce küçük Radikal ile sonra da büyük Hürriyet ile! Vay efendim, TRT ekranlarında Atatürk’e şok hakaret! Alışmışlardı bugüne kadar TRT ve bilumum kanallarında İslam’a, sembollerine, değerlerine mütemadiyen sövmeye. Düzen aynı düzen zannediyorlar. Serdengeçti’nin aşağıda dinleyeceğiniz konuşmasına bakıldığında insan Serdengeçti için kelimenin tam anlamıyla “Kitabın ortasından konuşmuş!” der. Eğer insanda vicdan biraz da tarih bilgisi varsa tabi…

Hürriyet, Radikal söz konusu haberleri yaparak tıpkı eski düzenden olduğu gibi “etkili makamları” harekete geçirmeyi hedefliyorlar. Dolayısıyla TRT yönetimi bu çirkinliğe prim vermeden, fırsat tanımadan benzeri yayınları daha fazla göstererek yayıncılık çizgisini olması gereken noktaya taşımalıdır. Bunun son örneği olan Kendi Gök Kubbemiz belgeseli ve içeriğinden dolayı da yönetmen Mustafa H. Öztürk ve Nihal Ağırbaş, yapımcı Salih Kurt’u tebrik ediyoruz.

hurriyet-osman-yuksel-serdengecti-trt-turk.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum